Даваш стара кола – Букурещ ти дава близо 2000 евро

Даваш стара кола – Букурещ ти дава близо 2000 евро
Източник: iStock

Букурещ ще отпусне 5000 еко ваучера на стойност 9000 леи (1883 евро) на жителите си в замяна на предаване за унищожаване на стар автомобил, реши общинският съвет на румънската столица, съобщава агенция Agerpres.

Кметът на Букурещ Габриела Фиря отбеляза, че мярката е насочена основно към лицата, които имат постоянен адрес в централната част на Букурещ и притежават силно замърсяващи стари автомобили.

Тя уточни, че ваучерите могат да бъдат използвани за покупка на по-благоприятни за околната среда автомобили или пък на домакински електроуреди.

Приоритет за получаване на ваучерите ще имат жителите от централната част на града, но ако няма достатъчно желаещи, от тях ще може да се възползват и живеещите в други квартали.

Фиря отбеляза, че това е втори етап от програмата за стимулиране на премахването на силно замърсяващите автомобили от трафика на Букурещ, като в първия етап от програмата миналата година са били раздадени 4000 такива ваучери от предвидените 5000.

На днешното заседание Габриела Фиря и съветниците от опозиционната Социалдемократическа партия са дошли със санитарни халати и защитни маски, обяснявайки, че се пазят от "правителствените вируси".

"Пазим се от правителствените вируси. Много недоволства, малко отпуснати средства, малко пенсии. Задлъжняване на страната за следващите 30 години", посочи Фиря.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.