3-те държави, в които чуждестранните служители се чувстват най-добре

3-те държави, в които чуждестранните служители се чувстват най-добре
Източник: Getty Images/Guliver

За поредна година HSBC проведе проучване за нагласите на чуждестранните служители в над 160 държави. И запоредна година се оказва, че на тях им харесва най-много в Сингапур.

Участниците в проучването са помолени да подредят страните въз основа на три различни категории – икономика, начин на живот и семейство.

Сингапур се нарежда на първото място с висок резултат в икономическата категория. Близо половината (47%) от участниците са заявили, че са се преместили в Сингапур, за да подобрят кариерата си.

Средното заплащане в Сингапур е 162 000 долара, или с 56 000 долара повече от средното световно ниво, според HSBC. Според резултатите от проучването, животът в града-държава обаче може да е доста стресиращ.

Ето и кои са 3-те най-добри страни за работа за чуждестранни служители:

3. Германия

Германия е на пето място в света сред най-добрите държави за отглеждане на деца от страна на чуждестранни служители. Страната също така има най-ниското средно ниво работни часове на седмица (26 часа), което е причината над 70% от чуждестраните служители там да заявят, че преместването в страната е подобрило баланса между личния живот и работата им.

Германия също така е считана за изключително безопасно място за живот с много стабилна политическа система и ниско ниво на престъпност.

Чуждестраните служители в Германия обаче изпитват затруднения с високите разходи за живот и се оплакват от социалния си живот, според Business Insider.

2. Нова Зеландия

Нова Зеландия има второто най-ниско ниво на престъпност в света, според Световния индекс на мира за 2017 г., и дели първото място за най-некорумпирана държава в света.

Предвид невероятната й природа, не е изненадващо, че 60% от чуждестранните служители, които се местят в Нова Зеландия, го правят с цел подобряване на качеството на живот.

1. Сингапур

“Страна, в която е много лесно човек да се премести. Можете да се наслаждавате на живота в Далечния изток, както и на голяма част на нещата от живота на Запад,” разказва чуждестранен служител пред HSBC.

Сингапур се нарежда на трето място в категорията икономика и на пето по начин на живот. Страната е особено добра за отглеждането на деца.

За да успее човек в Сингапур обаче, трябва да преследва основно кариера, тъй като резултатите на страната по отношение на баланса между работата и личния живот са ниски. Близо половината от чуждестраните служители там споделят, че стресът на работното място е по-голям, отколкото в родните им държави.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.