5 играчки, които всички деца имаха през 90-те, а днес струват много


5 играчки, които всички деца имаха през 90-те, а днес струват много
Снимка: iStock/Guliver

25996

Трудно ни е да повярваме, че са минали почти две десетилетия от 90-те години насам. Много от нас все още пазят определени предмети от онази декада и се оказва, че това не е напразно, защото част от тях - например популярни играчки - днес могат да се продадат за немалки суми. Разбира се, ако сте готови да се разделите с тях. Даваме няколко примера.

Тамагочи


Тези японски джаджи бяха голям хит сред децата на 90-те. Оттогава насам се правиха опити да бъдат възродени, но без голям успех. Тамагочитата от онова време днес могат да се продадат на колекционери за близо 200 долара.

Фърби


Фърби е електронна играчка, която е нещо като кръстоска между хамстер и сова. След пускането си през 1998 г. на пазара, става един от най-купуваните продукти. В днешно време оригинални Фърби се продават онлайн за около 700 долара.

Тролчета


Признайте си, имали сте поне едно-две от тях. Да, те могат да се намерят и днес, но онези от 90-те вървят по 40 долара бройката. И макар това да не изглежда толкова скъпо, преди играчките са се продавали по шест за 12 долара, така че разликата е голяма.

Карти на Pokemon и Yu-Gi-Oh


Доста модерно бе да се разменят тези карти. Днес по-редките им първи издания могат да се продадат за доста сериозни суми, достигащи няколко хиляди долара. Картата Charizard Holo от Pokemon например е толкова рядка, че цената ѝ стига 5000 долара.

Първи издания на книгите за Хари Потър


Тук не става дума за играчки, но Потър-манията също е отличителна черта на 90-те. Най-първите издания на първите книги от поредицата днес имат колекционерска стойност. Книгата "Хари Потър и философският камък" например първоначално имала само 500 отпечатани копия. Едно тях достига цена 56 000 долара.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички