5 начина да подобрите деня си за 5 минути


5 начина да подобрите деня си за 5 минути
Снимка: Thinkstock/ Guliver

7759

Струва ви се, че 5 минути са твърде малко време, за да свършите каквото и да било като хората? Грешите. Те могат да ви стигнат за поне едно нещо, което значително да подобри деня и настроението ви, пише WebMD. И дава примери:

1. Почистете бюрото си. Хвърчащите листа, мръсните чаши и всякакви други подобни неща ви разфокусират и намаляват вашата продуктивност. Въведете ред на бюрото си и ще видите, че ще може да се концентрирате далеч по-лесно.

2. Пуснете музика. Няколко изследвания показват, че слушането на музика понижава кръвното налягане, намалява стреса и подобрява настроението. Правилното парче притежава силата да промени вашето настроение.

3. Помиришете лимон. Бърз трик за намаляване на стреса. Японски учени откриват, че линалолът – субстанция, която откриваме в лимона - потушава класическата реакция на стреса "бягай или се бори". Не обичате лимони? Ползвайте босилек, хвойна или лавандула – техните миризми също намаляват стреса.

4. Изключете електронните устройства. Оставете смартфона настрана, поне за малко. Взирането в екрана на монитора по цял ден действа изтощително и довежда до бездействие. Бъдете офлайн от време на време. Това важи най-вече за периода преди сън.

5. Медитирайте. По-лесно е, отколкото звучи. Ето какво трябва да направите. Седнете в удобна за вас позиция на стол или на пода. Съсредоточете се върху дишането. Нека то е дълбоко. Незабавно ще изскочат различни мисли в съзнанието ви, това не е проблем. Оставете ги да се реят из него и отново се съсредоточете върху дишането. Ежедневната медитация (дори и за няколко минути) намалява стреса.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички