5 неща, които не знаете, че микровълновата ви може да прави


5 неща, които не знаете, че микровълновата ви може да прави
Снимка:

27156

Микровълновата печка са удобен уред за притопляне на храна и приготвяне на бързи и лесни ястия. Има обаче и няколко други полезни трика, чрез които ще улесните живота си с нейна помощ.

Самопочистване

Е, микровълновата не може да се почисти изцяло сама (за съжаление), но може да свърши половината работа вместо вас. Как ли? Сложете половин чаша прясно изцеден сок лимонов сок в печката на висока степен на мощност за 3 минути. Изчакайте още 5 минути, преди да отворите вратичката. Когато го направите, печката ви не само ще мирише свежо, а и засъхналата мръсотия почти ще се е отделила от стените – достатъчно е само да забършете с кухненска хартия. Почти същият ефект можете да постигнете, ако вместо лимонов сок, сложите гъбичка, напоена с вода и веро.

Изсушете билки.

Сложете билките върху кухненска хартия и ги поставете в микровълновата за няколко минути. След това ги натрошете, оставете ги на въздух за кратко и ги затворете в буркан.

Улеснете беленето на лук.

Спестете си сълзите, като отрежете краищата на главата лук и я сложите в микровълновата на висока степен за 30 секунди. След това и рязането ще бъде по-лесно, и няма да ви люти толкова на очите.

Направете чипса отново хрупкав.

Чипсът стои в купата от поне ден и е загубил хрупкавостта си? Достатъчно е да го сложите върху кухненска хартия и в микровълновата за 15-ина секунди и той ще възвърне по-добрия си вкус.

Почистете чорапите си.

Да, знаем, че звучи странно и не особено хигиенично чорапи да се почистват в микровълновата. Но в някакъв момент и този трик може да се окаже полезен. Накиснете чорапите в сапунена вода. Сложете ги в микровълновата за 10 минути на висока степен на мощност и мръсотията ще падне. След това остава само да ги изсушите.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички