7 истини, които ще променят живота ви, колкото по-скоро ги приемете


7 истини, които ще променят живота ви, колкото по-скоро ги приемете
Снимка: iStock/Guliver

10188

Не бива да съжалявате твърде много за решения, които сте взели в миналото и не можете да промените. Но идва момент, в който си правите равносметка и осъзнавате, че щеше да ви е много по-лесно, ако на по-ранна възраст знаехте някои неща за живота, пише Lifehack. Вижте 7 такива истини, които биха направили ежедневието ви далеч по-приятно и лесно, колкото по-скоро ги осъзнаете.

1. Вие сте тук и сега. Хората прекарват толкова много време в света на спомените или се отдават на мечти за бъдещето, че забравят факта, че животът им всъщност се случва тук и сега. Пренебрегването на настоящето е една от най-големите грешки, които може да допуснете и такава, за която дълго ще съжалявате след това. Всичко наоколо се случва толкова бързо, че хората забравят да се огледат и видят малките неща и да оценят момента.

2. Не позволявайте фразите „трябва да направя“ и „не трябва да правя“ да направляват живота ви. Винаги ще ги има очакванията на обществото, на семейството ви, на близките и приятелите ви. Но това не означава, че вие трябва да живеете според техните виждания за вашето бъдеще. Само вие знаете кое е най-доброто за вас и единствено ваше е решението какво трябва и не трябва да правите, за да го постигнете. Не следвайте плановете на околните, а единствено вашия собствен, който да ви отведе към щастието и чувството за пълноценност.

3. Не преувеличавайте. Хората са склонни да преувеличават нещата - дали заради техни вътрешни страхове или поради някаква друга причина, е без значение. Не бива да се поддавате на моментния афект на дадена ситуация, а да преосмислите ставащото след известно време. Ще се убедите, че положението не е било толкова фатално, колкото е изглеждало на пръв поглед.

4. Изправете се срещу нещата, които ви плашат. Всички се страхуваме, независимо дали го признаваме или не. Някои от тревогите ни са оправдани, други - не съвсем. Не забравяйте, че всичко е само в главата ви. Колкото по-скоро осъзнаете това, толкова по-добре ще е за вас самите, защото ще придобиете смелостта да се изправите срещу нещата, които ви плашат, за да ги преодолеете.

5. Действайте бавно, но сигурно. Характерни за младостта са стремежът към най-високите върхове и желанието всичко да се случва веднага. Този начин на мислене често води до бързи разочарования след сблъсъка с първите препятствия. Следвайте мечтите си бавно и методично. Постоянството е единственото нещо, която ви гарантира успех.

6. Спрете да се влияете от мнението на околните. Всеки сам носи отговорност за собствените си проблеми, тревоги, възможности и избори в живота. Най-лошото, което може да си причините, е да се оставите на влиянието на мнението на другите.

7. Оценявайте малките неща в живота. Един от най-важните уроци в живота е признателността. Колкото повече остарявате, толкова повече започвате да цените всичко, което животът ви е предоставил, включително опита, приятелите, семейството, уроците, добрите постижение, дори и провалите. Ако се научите да сте благодарни за всяко нещо, което имате тук и сега, то значи вие сте открили ключа към истинското щастие.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички