7 мита за 7 различни страни

7 мита за 7 различни страни
Източник: iStock/Guliver

Често формираме мнението си за дадена страна на база филми, новини или разкази на приятели. Но не се замисляме, че филмите са фикция, новините невинаги са обективни, а едноседмичната ваканция на приятеля ни няма как да му е дала пълна картина за мястото. Затова и доста неща, които си мислим, че знаем за определена държава, са неверни или преувеличени. От BrightSide посочват някои от най-разпространените митове за различни страни.

Мит: Китай е най-гъсто населената държава.


Китайското население е най-голямото на света, но и територията на страната е огромна. 2/3 от нея са заети от планини и пустини. Държави като Германия и Италия например са по-гъсто населени от Поднебесната империя.

Мит: Сумо е най-популярният спорт в Япония.


Всъщност това е бейзболът. Половината от хората, които спортуват или гледат спорт, поставят именно бейзбола на първо място сред предпочитанията си.

Мит: Индия е страна на будисти.


Над 80% от религиозните хора в Индия са хиндуисти. Следващата по разпространение религия е ислямът. По-малко от 1% са будисти, като те живеят в северните региони, близки до Тибет.

Мит: Италианците ядат колкото си искат, а пък не пълнеят.


Всеки пети италианец е с наднормено тегло, сочат данни, цитирани от Bright Side. А детското затлъстяване става все по-сериозен проблем на Апенинския полуостров.

Мит: Великобритания е страната на дъждовете.


Да, не е най-сухото място на света, но ситуацията с валежите е доста преувеличена. Всъщност годишното количество дъжд, което пада в Лондон, е по-малко от това в Москва.

Мит: Всички жители на Обединените арабски емирства са богаташи.


85% от населението на ОАЕ са имигранти, предимно от други азиатски страни. Те определено не живеят богато, а работят здраво, за да помагат на семействата си.

Мит: Рио де Жанейро е столица и най-голям град на Бразилия.


Рио е било столица, но през 1960 г. такава става град Бразилия, построен специално за целта. Най-голямото населено място в държавата пък вече е Сао Пауло.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.