Ани Цолова проговори за раздялата си с Нова телевизия

Ани Цолова проговори за раздялата си с Нова телевизия
Източник: Нова телевизия

След като месеци наред не беше ясно къде се губи бившата водеща на сутрешния блок на Нова телевизия Анна Цолова, вече всичко се изясни - самата тя коментира какво се е случило в интервю пред сп. "Жената днес".

Цолова си тръгна преди малко над една година, като тогава официалното обяснение на Nova Broadcasting Group беше, че тя подготвя лайфстайл предване. То обаче така и не се появи, а в публичното пространство се спекулираше, че телевизионната водеща е свалена заради провокативни въпроси към Йордан Цонев, считан за един от най-приближените до депутата от ДПС Делян Пеевски.

Сега Цолова казва, че действително е имала предложение да прави лайфстайл предаване, но защо то не е тръгнало не може да каже. "Истината е, че имах телевизионен проект, различен от публицистиката. И че обмислях от доста време да напусна активната журналистика", казва Цолова. Затова, през февруари, решила да напусне Нова телевизия.

"Мълчанието понякога казва повече от всички думи. За мен това е минало. Журналистът трябва да говори основно чрез работата си и по-малко за работата си. Това правех и аз. Като журналист съм говорила всеки ден и съм била честна със зрителите до последния си ефир. Защото така я разбирам професията – да слугуваш на фактите, а не на друго. Другото не се нарича журналистика", прави заключение за професията Цолова, която твърди и, че не се е приемала за "остър журналист".

"Всеки взема решението си как да продължи, за да може да гледа хората в очите и да е чист пред съвестта си. И не трябва да позволява това, което не може да промени, да промени самия него", заключва Ани Цолова.

В крайна сметка се оказа, че тя ще работи като "преподавател по говорене". Новият ѝ проект се казва "Говори, за да те видят" и целта му е да покаже "силата на думите, жестовете и мълчанието".

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.