Как работното място усложнява хранителните ни навици

Как работното място усложнява хранителните ни навици
Източник: iStock/Guliver

Все повече хора започват да се интересуват от храната, която консумират ежедневно. Гледаме на нея по начин, непознат за предишните поколения - броим калории, пресмятаме въглехидрати и изучаваме микроелементите и връзката им между нашето физическо и психично здраве. Тестваме връзката си с храната на най-различни нива, изпробвайки кето диети, палео, веган и какво ли още не.

Независимо какви са хранителните ви навици, офисът може да бъде трудно място за упражняване на дисциплина в това отношение. Първо, защото нашите колеги често могат да бъдат прекомерно заинтересовани от това, което ядем и как го ядем, което, честно казано, е доста досадно. Появяват се въпроси от типа на „Готвиш се за лятото ли?”, „Няма ли да ядеш с нас?” и т.н.

Второ, работните пространства в повечето случаи изобилстват от продукти, които почти всички се опитваме да избягваме. Да не говорим за дните, когато някой колега празнува рожден ден или има друг приятен повод в офиса – торта, бонбони, бисквити и сладки са в състояние да съсипят всеки хранителен режим. Затова най-добрият вариант е да правите вашия „хранителен избор” ден за ден, оставяйки си примерно само един ден от седмицата, в който да консумирате храни с високо съдържание на захар. И разбира се – не преговаряйте със себе си, а бъдете стриктни!

Третата причина, поради която връзката ни с храната е по-трудна за управление на работното място, е заради „наградата”, която получаваме, когато я консумираме. А именно – прави работния ни ден по-приятен какво на неврологично ниво, така и на психично.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.