Прогноза за времето за 24 и 25 ноември


Прогноза за времето за 24 и 25 ноември
Снимка: Getty Images / Guliver

3228

През нощта и утре до обяд облачността над по-голямата част от страната ще е значителна. Ще е почти тихо, в низините и котловините ще е мъгливо и на места там ще преръмява. Около и след обяд ще се появи слаб юг-югозападен вятър и с него ще настъпи по-съществено намаление на облачността и подобрение на видимостта. Това сочи прогнозата на НИМХ-БАН, цитирана от "Дарик".

Минималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса, максималните - от 2-3 градуса в местата с трайна мъгла в Северозападна България, до 11-13 градуса - в югозападните райони.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна в часовете до обяд. До обяд вятърът ще е от север, след обяд ще се ориентира от юг, ще е предимно слаб. Максималните температури ще са 7-9 градуса. Температурата на морската вода е около 12 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините преди обяд ще е предимно облачно и мъгливо. Около и след пладне облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - около 1 градуса.

В неделя преди обяд облачността ще е разкъсана, след това от запад ще се увеличава и вплътнява. Ще духа слаб югозападен вятър и температурите ще се повишат. През нощта срещу понеделник от запад ще започнат валежи от дъжд. В източната половина от страната югозападният вятър ще се усили. Ще се повишат минималните температури, дневните ще останат високи. През деня валежите ще обхванат цялата страна, ще бъдат слаби и умерени.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички