Прогноза за времето за уикенда (23 - 24 март)

Прогноза за времето за уикенда (23 - 24 март)
Източник: БГНЕС

Какво време ни очаква през почивните дни?

Събота и неделя ще бъдат типично пролетни, със слънчево време и температури до 24 - 25 градуса.

Над Европа като цяло в следващите десетина дни ще властва център на високо налягане и над континента ще е предимно слънчево и сравнително топло, съобщава "Дарик".

В събота по-значителни увеличения на облачността ще има над източната половина на страната, но вероятността за валежи е малка. В Западна България ще духа слаб северозападен вятър, на изток - слаб до умерен, от североизток. Преобладаващите максимални температури ще са между 16° и 21°, по-ниски ще останат в Североизточна България и по Черноморието - 10°-14°.

В неделя и понеделник ще бъде предимно слънчево. Минималните температури в повечето места ще са между 0° и 5°, а дневните ще се повишат, повече втория ден, когато вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и максималните ще са между 18° и 23°.

От вторник, с проникването на по-хладен въздух от север - североизток, ще застудее, и на много места ще превалява дъжд, като в нощта срещу сряда и в сряда на места е възможно да видим и мокър сняг. В планините преваляванията ще са от сняг.

Тогава южно от страната ще се формира циклон, който ще оказва влияние на времето и то над южните райони, като в Рило-Родопската област може да се очакват и по-сериозни валежи.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.