Свръхбогатите си мечтаят за ваканция на Марс

Свръхбогатите си мечтаят за ваканция на Марс
Източник: Thinkstock/ Guliver

Все повече от богаташите на планетат си мечтаят да почиват на... Марс, пише в. Financial Times.

Експерти от фирмите за обслужване, които работят за милионери и милиардери, отбелязват, че клиентите им все повече поръчват организирането не на традиционна почивка в ексклузивни курорти, а нещо уникално, автентично и експериментално.

Много от тези платежоспособни клиенти вече са „докосвали“ океанското дъно с подводници, порили са ледените води край Антарктида с ледоразбивачи и се чувстват, все едно са изчерпили лимита на достъпни експерименти на нашата планета. Поради което търсят нещо ново, необичайно, каквото още никой не е изпитвал.

Точно за такива хора потенциалният космически туризъм се превръща във вманиачаване, тъй като той не само е уникален и много скъп, но също така предполага проверка на издръжливостта на самия турист, което си е истинско „предизвикателство“.

Според FT около 600 души, включително знаменитости като Брад Пит и Леонардо Ди Каприо вече са си запазили места за бъдещи пътувания в околоземна орбита с компанията Virgin Galactic, макар никой от тях да не знае кога именно ще има такива полети.

Интересното е, че на тези, които просто искат да се почувстват като космонавти, компанията Incredible Adventures предлага само за 3000 долара да бъдат „космонавт за един ден“.

Банките заявяват готовност да кредитират кмсмически туристи, стига най-накрая този бизнес да започне да работи, и са уверени, че исканията за кредити няма да са само от страна на свръхбогатите, доколкото индивидуалността и уникалността са все по-търсени от новото поколение.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.