Това е най-мръсното нещо в кухнята ви. Ето как да го почистите истински

Това е най-мръсното нещо в кухнята ви. Ето как да го почистите истински
Източник: iStock/Guliver

Знаете ли кое е едно от нещата в дома ви, пълно с най-много бактерии? Не, не е тоалетната чиния, а кухненската гъба за миене на съдове.

Тези гъбички са влажни дълго време и по тях има малки остатъци от храна, което ги прави перфектна среда за микробите. За съжаление, само измиване със сапун не е достатъчно те да бъдат премахнати, пише Lifestyle Insider.

 

Има един единствен начин наистина да изчистите гъбата. Потопете я в разтвор от белина и изплаквайте след всяка употреба. За да направите разтвора са ви нужни белина, голям контейнер (туба), купа, гумени ръкавици, мерителен съд, фуния и гъба.

Напълнете празния съд с девет части вода и една част белина. Сложете гумените ръкавици, за да отлеете от белината и я излеете в съда с фунията. За литър разтвор са ви нужни 100 мл. Долейте внимателно 900 мл вода в съда. Сложете гъбата в купата и полейте достатъчно от разтвора, за да я покрие. Това ще убие микробите моментално. Изплакнете с вода и оставете да изсъхне. Гъбата е идеално чиста и готова за употреба.

Разбира се, важно е и гъбите да се сменят достатъчно често.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.