Тръмп приемa лидерите на Г-7 в свой голф курорт (СНИМКИ)

Тръмп приемa лидерите на Г-7 в свой голф курорт (СНИМКИ)
Източник: The Trump National Doral golf resort

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще бъде домакин на следващата среща на върха на Г-7 в един от собствените му имоти – голф курорт в Дорал, близо до Маями, щата Флорида, съобщи служител на Белия дом, цитиран от Reuters.

Началникът на щаба на Белия дом Мик Мълвани увери, че Тръмп няма да спечели от използването на имота и защити решението му. То идва в момент, когато президентът е изправен пред продължаващи критики и разследвания от Конгреса относно неговите финанси и потенциални конфликти на интереси.

Мълвани разкри пред репортери, че срещата на върха ще се проведе в Дорал на 10-12 юни 2020 г. Администрацията е избрала курорта на Тръмп, след като първоначално е разгледала около 12 възможни места в различни други щати на САЩ.

"Дорал беше безспорно най-доброто физическо съоръжение за тази среща. Сякаш са построили това съоръжение, за да приеме това събитие", каза шефът на щаба на Белия дом.

По думите му събитието ще има своята цена, а използването на имота на Тръмп ще спести милиони долари и ще бъде по-евтино от другите потенциални места.

Държавният глава многократно е атакувал Джо Байдън, водещ кандидат за президент на демократите и бивш вицепрезидент на САЩ, заради бизнес връзките на сина му Хънтър Байдън в Украйна и Китай. Тръмп многократно е наричал тези отношения корумпирани, без да има доказателства за това.

Попитан с какво използването от президента на частни бизнес имоти, за да приеме официални държавни събития се различава от обвиненията на Тръмп към семейство Байдън, Мълвани отговори, че той няма да има никаква печалба от това и припомни, че семейството на Тръмп е спечелило парите си, преди той да стане президент през януари 2017 г.

Държавният глава твърди, че не е намесен в ежедневните операции на частната си компания и че синовете му ръководят бизнеса.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.