5 навика, които ще направят живота ви по-хубав


5 навика, които ще направят живота ви по-хубав
Снимка: iStock/Guliver

6612

Навиците ни са сред важните неща, които ни оформят като личност. Тези от тях, които са полезни, могат да ни насочат в правилната посока и да направят живота ни по-смислен и хубав. В блога на LinkedIn се посочват шест навика, които е добре всеки да има. Ето кои са те:

1. Избягвайте хората, които ви влияят негативно.

Винаги ще има „разрушителни“ хора, които ще намират начин да ви влязат под кожата и да останат там за дълго време. Всеки път, когато усетите, че мислите за познат или колега, който кара кръвта ви да кипне, помислете за някой друг, за когото сте благодарни, че е част от вашия живот.

2. Ценете това, което вече имате.

Благодарността е от ключово значение за щастливия живот. Богатството, блясъка, приключенията и бързите коли не могат да се сравнят с удоволствието от настоящия момент и благодарността за вече притежаваното.

3. Приемете, че може да се провалите.

Склонни сме да се паникьосваме и да замръзваме на едно място, когато е време да започнем нещо ново, защото знаем, че идеите ни не са перфектни и че това, което ще направим, може да не е много добро. Как обаче може да постигнем нещо велико, ако не започнем работа и не позволим на нашите идеи да се развият?

4. Научете се да казвате "не".

Когато е правилният момент да кажат „не“, емоционално интелигентните хора избягват фрази като „не мисля, че мога“ и „не съм сигурен“ и дават категоричен отказ, който не остава място за колебание. Отказът от поемането на нов ангажимент ви помага да запазите фокуса си върху настоящите си задачи и да дадете всичко от себе си, за да ги изпълните успешно.

5. Поставайте си реалистични цели.

Големите и амбициозните цели могат да бъдат изключително вдъхновяващи, докато не се провалите напълно и не останете само с разочарование и чувство за вина. Това не означава да не си поставяте високи цели, които ви предизвикват да станете по-добри, а да се придържате към границите на реалността.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички