7 храни, които не трябва да държите в хладилника


7 храни, които не трябва да държите в хладилника
Снимка: iStock/Guliver

6408

Повечето от нас смятат, че задължително трябва да съхраняват продуктите в хладилника, за да ги поддържат свежи. Има обаче определени храни, които е препоръчително да държите извън него, пише Insider. 

Домати


Ако сложите домати, купени от магазина в хладилника, те ще загубят от вкуса и твърдостта си. По-добре е да са на стайна температура.

Картофи


Студената температура влияе на вкуса и на картофите. Най-подходящо е да ги държите на сухо и хладно място, можете да го сложите например в хартиена торба, където ще издържат до три седмици. Не го оставяйте в найлонов плик, там лесно се промъква влага.

Праскови


Сочността им ще се загуби, ако ги държите дълго на студено. Ако говорим за дългосрочно съхранение, по-добре ги сложете във фризера.

Авокадо


В хладилника те ще узреят по-бавно и няма да задържат богатите си вкус и текстура. Оставете ги на стайна температура в купа на масата или плота.

Лук


Този зеленчук има нужда от повече въздух около себе си, за да не се разваля бързо. Най-добре е да се държи на тъмно, сухо място, например килер, и да бъде изолиран от други продукти.

Чесън


Колкото и странно да звучи, оставянето на чесън в хладилника всъщност може да ускори развалянето му. Препоръчва се да се държи в хартиена торба или картонена кутия на тъмно и сухо място.

Мед


Медът е от редките храни, които не се развалят, ако се съхраняват правилно. Но в хладилника той би се захаросал и би загубил доста от натуралните си аминокиселини и витамини. Дръжте меда си в стъклен буркан далече от пряка слънчева светлина и големи амплитуди в температурата.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички