7 начина да се отървете от стреса с помощта на спорт


7 начина да се отървете от стреса с помощта на спорт
Снимка: facebook

6214

В напрегнатото и изпълнено с хиляди задачи ежедневие хората често пъти оставят себе си на заден план. Ако в началото проблемът не е явен и бива пренебрегван, то с времето, умората и напрежението си казват думата. Резултатът - хроничен стрес, който пречи да извършваме нормално дейностите от ежедневието ни.

Точно тогава, когато вече проблемът се е задълбочил и има поражения върху организма ни, започваме да търсим начини за сваляне на натрупания стрес. Колко по-лесно би било ако тези мерки бъдат взети преди да се налага да поправяме щетите по здравето си, причинени от собственото ни нехайство.

В тази статия ще ви дадем седем начина да се отървете от стреса с помощта на спорт.

 

Бърза сутрешна физзарядка за свежо начало на деня

Навийте алармата си половин час по-рано и започнете деня с тренировка. Не е необходимо да отделяте много време. Просто 10-15 минути, в които тялото ви да се подготви за старта на новия ден. След това вземете един освежаващ душ и стартирайте деня си заредени, без да се налага да бързате и препускате от задача на задача. Друго важно нещо е това, че подсъзнателно вие вече знаете, че сте завършили първата си цел за деня. Това ще ви мотивира да продължите с амбиция и към следващите си стремежи.

 

Фитнес залата - още един начин за поддържане на доброто тяло

Ако денят ви започва от рано, то след края на работния ден можете да отскочите до близкия парк и да потичате. В случай, че метеорологичните условия не позволяват това, не бързайте да се оправдавате с лошото време. Фитнес залите са много добре оборудвани с бягащи пътеки и други уреди, които ще спомогнат за свежия тонус и поддържането на стегнато тяло.

 

Спорт за ума и тялото

Ако не сте почитатели на фитнесите, то винаги можете да се запишете на курсове по йога. В случай, че такива не успявате да откриете, то за щастие в Интернет има достатъчно безплатни видеа, които можете да гледате и практикувате от показаното на тях. Най-хубавото от всичко е това, че освен тренировка на тялото, йогата ще окаже благоприятно влияние и върху вашия ум, отпускайки го от натрупания стрес.

 

Избиране на нашия любим спорт за уикенда

Цяла седмица полагате усилия, които в почивните дни биват занемарявани. Това е много голяма грешка. Разбира се, никой не очаква от вас да сте постоянно в спортна готовност. Ето защо е добре да откриете кой е спорът, който ви носи удоволствие. Така, без да го приемате като задължение, ще можете да се забавлявате дори и по 30 минути на ден, правейки нещо, което обичате.

 

Намиране на съмишленици

Обградете се с хора, имащи същите спортни интереси като вашите. По този начин заедно много по-лесно ще постигате целите си и ще се мотивирате взаимно.

 

Четене на образователна литература за поддържане на здраво тяло

Доверете се и на доказана литература. Много лекари и специалисти в поддържането на хармонично тяло издават четива, които заслужават времето и вниманието ви.

 

Освобождаване на натрупаното напрежение в края на деня

И след като сте изпълнили всичко останало, в края на работния ден, или седмица, имате нужда и от почивка. Това е времето, което да посветите изцяло на себе си. Разбира се, когато спортът навлезе в ежедневието ви, дори в свободното си време е нормално да искате забавленията ви също да са свързани с него. Всичко най-любопитно и свързано със спорта, различни срещи, които можете да следите в букмейкърските сайтове и още много други е събрано на едно място. Професионално изготвени ревюта, които ще предизвикат интереса ви, можете да намерите в сайта Silentbet, където екип от добре обучени експерти дава своите обосновани коментари и мнения за едни от топ брандовете при букмейкърските оператори. Ако следите някой от любимите си спортове по телевизията, или се информирате от радиото, е много вероятно да чуете, че някои от имената са едни от големите спонсори, подкрепящи развитието на спорта. В случай, че желаете да получите повече детайли за тях, то това е напълно възможно.

В заключение ви съветваме да намирате повече време за себе си, за спорт и за релакс. Така, живеейки здравословно, щастливо и в хармония със самите вас, думата “стрес” няма да присъства в живота ви и да нарушава вашия нормален ритъм.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички