8 прекрасни дестинации, които все още не са превзети от туристите


8 прекрасни дестинации, които все още не са превзети от туристите
Снимка: TripAdviser

3751

Има много места по света, за които всеки от нас е слушал хиляди истории и мечтае да посети някой ден. Има обаче и такива, за чието съществуване знаят малцина и въпреки че предлагат не по-малко приятни преживявания, не са сред най-често посещаваните локации (за добро или за лошо). Ако и вие обичате да пътувате, но искате да избегнете тълпите с туристи, тези 8 малко известни дестинации в Европа са идеални за следващата ви почивка.

1. Сараево (Босна и Херцеговина).


Столицата на Босна и Херцеговина е заобиколена от Олимпийски планини и изпълнена с история. В Сараево е убит Франц Фердинанд - акт, който поставя началото на Първата световна война. Съчетавайки в себе си културите на Изтока и Запада, трансформирани под силното влияние на Османската империя, градът предлага множество музеи, църкви, джамии и катедрали, които си струва да бъдат посетени.

2. Шпицберген (Норвегия).

Архипелагът, известен още с името Свалбард, се намира в Арктическия океан – между Норвегия и Северния полюс. Това е един необезпокояван от цивилизацията арктически простор, които ще ви плени с красотата на гледките, включително и Северното сияние. Но се подгответе за близки срещи и с полярни мечки.

3. Остров Кижи (Русия).

Разположен е в река Онега и може да се похвали с уникалната си църква „Преображение“, която впечатлява с дървената си конструкция и своите 30 миниатюрни купола. Освен нея на острова може да видите и много други интересни дървени постройки, както и да посетите историческото селище Ямка.

4. Връх Триглав (Словения).

Юлийските Алпи се простират от североизточна Италия до Словения, като включват и най-високия връх в Словения – Триглав. Ако търсите планинско вдъхновение извън Швейцария – това е идеалната дестинация за вас.

5. Чешки Крумлов (Чехия).

Началото на разположения в региона Южна Бохемия (на брега на река Вълтава) малък чешки град датира още от 13-ти век. Архитектурата му си е останала незасегната от времето и предлага истинско пътуване назад в културната история на страната.

6. Азорски острови (Португалия).

На всеки един от деветте вулканични острова, разположен край бреговете на Португалия, ще намерите почти всичко, което можете да искате от една почивка. Бистри езера, планини, прерии, вулканични форми и кратери, хубаво вино и зашеметяващо разнообразие от цветя.

7. Кангас де Онис (Испания).

Малкото испанско градче е разположено по поречието на реките Сила и Генуа в историческата местност Астурия. Живописна природа, легенди за решаващи битки и неповторима архитектура са само част от нещата, които ще ви накарат да се влюбите в това място. Най-голямата забележителност е мостът Puente Romano, който е един от последните оцелели мостове от Римската империя.

8. Манастирът Татев (Армения).

В югоизточната част на Армения, близо до село Татев, е разположен манастир, носещ същото име. Той е построен през IX в. на ръба на базалтово плато, което е надвиснало над река Воротан. Въпреки възрастта си, сградата е изключително запазена и почти непокътната от времето. Манастирът е издигнат върху останките на езическо селище, оцелял е след многобройни възходи и падения на страната, а в момента предлага спокойствие и спиращи дъха гледки.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички