Amazon отваря фризьорски салон в Лондон


Amazon отваря фризьорски салон в Лондон
Снимка: Getty Images/Guliver

3047

Най-голямата платформа за електронната търговия в света Amazon ще отвори фризьорски салон в Лондон. Интересното начинание ще се помещава на два етажа с обща площ от близо 150 кв. метра, като ще разчита на нови технологии, включително на системи за обогатена реалност, които ще служат за избор на прическа от страна на потребителите, съобщават от компанията, предава CNN.

Заради COVID-19 пандемията, фризьорският салон ще приема ограничен брой клиенти, а служители ще мерят температурата на входа. Обектът ще предоставя предпазни маски и санитарни продукти.

Потребителите ще трябва да почакат няколко седмици преди салонът на Amazon да отвори врати за масовата публика. Първоначално обектът ще бъде предназначен само за служителите на компанията. Засега интернет гигантът няма планове да отваря допълнителни обекти посветени на грижата за косата.

Това не е първият бизнес на Amazon, който разчита на физически търговски обекти. Компанията оперира дузина магазини, които функционират без реален касиер, търговски обект за смесени стоки и около 500 магазина за хранителни стоки под бранда Whole Foods. Паралелно с това, Amazon отвори няколко локации в Лондон за доставка на храна под името Amazon Fresh.

Фризьорският салон, който носи името Amazon Salon, идва в момент, в който индустрията посветена на грижата за външния вид се готви да се завърне след удара в резултат на COVID-19 пандемията. Повече от година, обектите от индустрията страдат от тежките ограничения имащи за цел да пресекат разпространението на вируса. Много от тях бяха принудени да закрият бизнеса си.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички