Брад Пит се похвали със собствена марка джин


Брад Пит се похвали със собствена марка джин
Снимка: Getty Images

3701

Холивудската звезда Брад Пит прави нов ход в бизнеса с алкохол, като стига там, където са Дуейн Джонсън, Матю Макконъхи и култовата хеви метъл група "Металика". Актьорът лансира алкохолна марка, наречена "The Gardener French Riviera Gin", която той основава заедно с Матийо Перин (от прочутата френска винарна "Famille Perrin") и майстора дестилатор Том Никол. Въпреки че Брад Пит не е новак в света на алкохола, моментът на пускането на този джин изглежда малко странен.

През 2008 г. Брад Пит и тогавашната му съпруга Анджелина Джоли купуват Château Miraval (винарна, специализирана в производството на розе). Но докато оттогава насам Пит работи активно в тази област, Джоли продаде дела си в компанията преди известно време, което е логично предвид очевидно острия им развод. Сега изглежда, че звездата от "Мистър и мисис Смит" диверсифицира алкохолното си портфолио, което в момента е много популярен ход сред богатите и известните, пише БГНЕС.

През последните години обаче Брад Пит много публично разказваше за борбата си с алкохолизма, поради което продължаването на връзката му с лозята и новата му марка джин е малко сложно. Пит е публично трезвен от 2016 г. насам и приписва на друга холивудска звезда Брадли Купър заслугата да спре да пие; очевидно по това време той е прекарал година и половина в "Анонимни алкохолици".

Новият джин "Gardener French Riviera Gin" е сух лондонски джин, дестилиран от пшенична основа с комплексна ботаническа съставка, включваща хвойна, кориандър, женско биле, ангелика, розов грейпфрут, лимон и портокал Cap d'Antibes. Казано по-просто, това звучи като доста сложен и вкусен джин.

Освен Брад Пит, алкохолният бизнес на знаменитостите включва такива светила като Райън Рейнолдс (собственик на "Aviation Gin"), оригиналния ловец на духове Дан Айкройд (представител на "Crystal Head Vodka"), както и партньорството на Аарън Пол и Брайън Кранстън от Breaking Bad, които са основатели на собствена марка мезкал, "Dos Hombres".

Наскоро Брад Пит се появи в мрачната комедия за шоубизнеса "Вавилон", режисирана от известния режисьор Деймиън Шазел и с участието на огромен актьорски състав, включващ Марго Роби, Тоби Магуайър, Самара Уивинг и Диего Калва. Макар че филмът беше силно рекламиран като потенциален претендент за "Оскар", в крайна сметка той се провали силно в боксофиса и получи смесени отзиви от критиката.

Сега Брад Пит ще се снима във все още неозаглавен филм за състезания от Формула 1, в който ще се учи да кара на същите писти като истински професионални състезатели. Добре е да се знае, че той не шофира в нетрезво състояние.

ОЩЕ: Брад Пит е новото лице на De'Longhi

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички