Bwin предвижда осми трофей от ФА Къп за Ливърпул


Bwin предвижда осми трофей от ФА Къп за Ливърпул
Снимка: Getty Images

1779

Отборът на Ливърпул прави феноменален сезон и се е устремил към спечелването на историческите четири трофея. "Червените" ще могат да вдигнат второ отличие над главите си на 14 май, когато се изправят срещу Челси във финала на ФА Къп. Онлайн букмейкърът bwin дава по-нисък коефициент за победа на Ливърпул в този сблъсък, което означава, че тимът на Юрген Клоп е с по-голям шанс да спечели финала. Дали за втори път през този сезон Ливърпул ще победи Челси в спора за трофей, след като го стори в Купата на Лигата след изпълнения на дузпи, ще разберем съвсем скоро.

Ливърпул има седем трофея от ФА Къп във витрината си, като за последно спечели най-стария футболен турнир в света през 2006-а година. Сякаш изглежда е дошло време „червените“ отново да спечелят това отличие. Челси обаче ще бъде труден съперник за мърсисайдци. По-ниският коефициент за "сините" в Bwin не бива да ни заблуждава - лондончани са много силен отбор и имат шансове във финала. Челси е по-успешен от Ливърпул във ФА Къп с осем спечелени трофея, като последният бе завоюван през сезон 2017/18. В много оспорван финал "сините" надвиха Ман Юнайтед с 1:0, благодарение на попадението на Еден Азар от дузпа в 22-рата минута. Четири години по-късно Челси отново ще се опита да спечели този турнир и това е единственият им шанс за трофей през тази кампания.

Пътят на Ливърпул и Челси до финала във ФА Къп

Нека разгледаме пътят на претендентите за трофея до големия финал. Ливърпул трябваше да спечели пет мача, за да стигне до сблъсъка за отличието. "Червените" започнаха с успех над Шросбъри Таун с 4:1 у дома на 9 януари. В началото на следващия месец тимът на Юрген Клоп надви Кардиф с 3:1, а през март последва ново домакинство - на Норич, както и пореден успех като този път резултатът бе 2:1. На 1/4-финалите Ливърпул излъга Нотингам с 1:0 като гост, а в следващата фаза победи Ман Сити с 3:2 в зрелищен двубой на "Уембли". Прави впечатление, че мърсисайдци допуснаха гол в четири от своите пет мача в надпреварата и опцията Гол/Гол в bwin може да бъде добър избор за залог за финала с Челси.

„Сините“ също се справиха с петима опоненти, за да се класират на финала. Те разгромиха Честърфийлд с 5:1 в първия си мач в състезанието на 8 януари. В следващия кръг тимът на Томас Тухел се нуждаеше от продължения, за да елиминира Плимут с 2:1. В 1/4-финалния си двубой Челси бе гост на Мидълзбро и постигна рутинна победа с 2:0. Със същия резултат "сините" се справиха с Кристъл Палас в полуфиналите, за да запазят втора поредна суха мрежа в турнира. Във финала Челси обаче ще срещне смъртоносното нападение на Ливърпул и надали ще опази вратата си без попадение.

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички