Игрите, които ТРЯБВА ДА, и играчите, които ЩЕ бъдат избрани за Покер Залата на славата


Игрите, които ТРЯБВА ДА, и играчите, които ЩЕ бъдат избрани за Покер Залата на славата
Снимка: iStock/Guliver

1732

Миналия месец официални лица от Световните покер серии и Caesars Entertainment обявиха десетте финалисти в процеса по номинации за играчи за Покер Залата на славата. Залата, която е предвидено да приеме нови двама членове по-късно тази есен по време на финала на "Деветимата от ноември" - финала на Основното събитие на Световните покер серии - за пореден събра в списъка с кандидати имена, които са достойни да бъдат въведени в такава почетна институция. Проблемът е, че ще има разлика между тези, които "трябва да" бъдат избрани, и тези, които в действителност ще бъдат избрани.

Първо, нека да разгледаме отново списъка на борещите се за място в Залата през тази година:

- Крис Бьорин

- Дейвид Чиу

- Бруно Фитуси

- Дженифър Харман

- Джон Джуанда

- Макс Пескатори

- Карлос Мортенсен

- Тери Роджърс

- Мат Савидж

- Дейвид Улиът

Първо, всеки в този списък "трябва да" бъде кандидат за членство в Покер залата на славата, но все пак трябва да има някаква йерархия, така че най-заслужилите да намерят място първи. Подобаващо място в Залата би имала може би най-добрата дама в покера в много дълъг период от време - по време на една епоха, при която не беше лесно за жените да бъдат конкурентно способни на покер масата - Харман трябва да вземе първото място в "трябва да влезе" гласуването. С трите си гривни от Световните покер серии, огромният й талант в mixed игрите и способността й да се справя с "големите момчета" в продължение на десетилетия, Харман е несъмнено човек, който трябва да бъде избран за член на Покер Залата на славата.

Второто име в този списък на "трябва да влязат" играчите е това на Бруно Фитуси. Можейки да се нарече най-великият играч в историята на Франция, Фитуси също така бе сред движещите елементи на покер играта в родната си страна, преди правителствената намеса да направи почти невъзможно за него да направи нещо по-голямо за любимата ни игра. Той бе основен борец да се запази легендарния Aviation Club в Париж (за съжаление, опитът му остана неуспешен) по-рано през тази година и продължава да представлява страната си в турнири по целия свят.

Аргументи за влиянието върху развитието на играта могат да бъдат дадени на Бьорин и Мортенсен, а малцина са имали по-дейно участие на хай стейкс арената от Чиу и Джуанда. Роджърс също заслужава да получи много гласове - не са много хората в състояние да запалят по играта цяла нация (Ирландия) по покера, но Роджърс го направи. Севидж, Пескатори и Улиът също са достойни номинации. Но Харман и Фитуси са начело на списъка на играчите, които трябва да бъдат избрани през тази година.

"Трябва да бъдат" не е равно на "ще бъдат" обаче. Проблемът на вота през тази година се крие в това, че той ще бъде ръководен най-вече от сантименталността на гласуващите и няма да бъда истински поглед върху цялостната ситуация с трезво оценяване. По-специално, смъртта на Улиът по-рано през тази година вероятно ще изкриви гласуването по такъв начин, че може и да няма втори кандидат, който да спечели най-малко 50% от гласовете.

Има огромен натиск от всички краища на света за това Улиът да бъде въведен Покер Залата на славата, след като легендата си отиде през април. Имаше цяла кампания за неговата номинация по време на Световните покер серии от тази година и, след като получи очакваната номинация, има нова кампания, целяща да накара имащите право да глас да го изберат като първи кандидат с всички точки за него. По наше мнение, това трябва да бъде отредено за тези, които наистина са оказали огромно влияние върху играта като Чип Рийз или Даниел Негреану. Макар и да би бил достоен член на Покер залата на славата, Улиът не е направил достатъчно, за да е достоен за тази чест.

Къде би бил Улиът без работата на Роджърс за промотиране на играта в цяла Великобритания (след неговата работа в Ирландия с Irish Poker Open, най-старият покер турнир, изпреварван единствено от Световните покер серии)? Нямаше да се роди легендата за "Devilfish" без значителното влияние на Роджърс за развитието на Texas Hold'em покера (най-добрите промоции за който, може да намерите в покер залата на Betsafe ). Освен това, въобще не би имало европейска покер сцена без хората, които са я създали, сред които са Фитуси, Бьорин и дори бившия кандидат за Покер Залата на славата Тор Хансен. Ако я нямаше така добре развитата европейска покер сцена, Улиът нямаше да блесне по такъв начин и въобще нямаше да има шанс да бъде номиниран. Погледнато по този начин, става ясно, че макар и Улиът да заслужава да бъде включен в Залата, има други, които го заслужават още повече със своята работа.

Вторият кандидат, за което е твърде възможно хората да гласуват, без да е най-заслужилия кандидат, е Савидж. Причината се крие в това, че Савидж е почти навсякъде в света на покера и видимостта му в умовете на хората е много вероятно да ги накара да гласуват за него. Савидж е познато лице за всички в общността заради работата му с Асоциацията на турнирните директори и основната му спомагателна роля за провеждането и организацията на турнирите. Все пак дори и самият Савидж сигурно ще признае, че най-доброто тепърва предстои за него и все още не е достигнал висините на професионалната си кариера. Дори сме почти сигурни, че Савидж ще каже, че има хора сред кандидатите, които са по-заслужили от него.

Окончателното гласуване ще бъде на много тежко на членовете на Комитета, който има право на глас. Въпреки че конкретните правила не се представят пред широката покер общественост, през последните години в този Комитет имаха право на глас живите членове на Покер Залата на славата (23 в момента) и представители на медиите (през миналите години броя на играчите и журналистите беше равен; тази година броят на вторите е ограничен до 16). Имащите право на глас разполагат с 10 точки, които да разпределят между кандидатите както сметнат за добре. Те могат да дадат всичките си точки за един човек или дори да разпределят вота си между всички кандидати с по една точка. В края, двама души се избират за нови членове на Залата, като условието е всеки един от тях да получи мнозинство (50%) от гласовете (това би означавало, че от 390 гласа на разположение, потенциалният нов член ще трябва да получи най-малко 195 точки).

Докато ние лично да вярваме, че Харман и Фитуси или Роджърс "трябва да" бъдат избрани, най-вероятно на тяхно място ще застават Улиът и Савидж. Това няма да е краят на света (все пак Улиът и Савидж не са случайни), но няма да говори добре за покер обществото. Ако изборът се спре на вторите двама, резултатът няма да отразява реално близката покер история.

Вижте още онлайн покер новини и стратегии.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички