Известната ТВ водеща Биляна Гавазова напуска bTV


Известната ТВ водеща Биляна Гавазова напуска bTV
Снимка: bTV Media Group

36361

Водещата на сутрешния блок по bTV Биляна Гавазова напуска телевизията. По думите ѝ засега излиза в своеобразен творчески отпуск и ще мисли за бъдещи проекти, съобщиха от медията.

Гавазова отсъстваше повече от 3 седмици от екрана, преди телевизията да обяви нейното решение. Причината е, че отначало излиза в отпуск, а след това първо детето ѝ, а после и тя се разболяват от Covid-19. Според служители в bTV болестта е съвпаднала и с решението ѝ да напусне.

"Гордея се с това, което постигнахме с всички колеги и че бях част от най-силния новинарски екип в ефира. Благодарна съм за натрупания опит, уроците, приятелствата и успехите. Сега е време за творческа почивка и да помисля за бъдещи проекти", казва Гавазова, която от 11 години е в bTV.

Според слуховете Гавазова всъщност е уволнена и свалена от ефир заради конфликт с шефа на Новините в bTV Антон Хекимян. Имало сериозни неразбирателства между журналистката и колегите ѝ. Някои дори се съмнявали в качествата ѝ да води сутрешния блок, който е сред най-важните и гледани предавания на медията. Спекулира се, че имала близки връзки с бившите управляващи.

"Не е лесно да се разделим с толкова опитен и усмихнат колега, но уважаваме решението ѝ и ѝ пожелаваме късмет и успех в бъдещите начинания!", казва Антон Хекимян, който е шеф на новините, актуалните предавания и спорта в "bTV Медия груп".

Професионалният път на Биляна Гавазова започва в радиото, но през 2010 г. се мести в телевизията и продължава професионалното си развитие в bTV Новините, където работи активно като репортер върху потребителски и социални теми.

Известно време води сутрешния блок именно с Хекимян през 2014 г. След отпуск по майчинство тя се връща през 2016 г. със своя рубрика - "Чети етикета". Малко след това започва да представя сутрешните и обедните новини по bTV.

Точно преди година - на 1 март 2021 г., отново става водеща на "Тази сутрин" заедно със Златимир Йочев. Дотогава само Хекимян е лице на сутрешния блок, но заради новата си висока позиция той изоставя живото предаване. Сега Йочев ще бъде основният водещ на "Тази сутрин".

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички