Microsoft разследвали Бил Гейтс за връзка със служителка


Microsoft разследвали Бил Гейтс за връзка със служителка
Снимка: Getty Images/Guliver

4325

Бил Гейтс напуснал борда на директорите на Microsoft след като бордът е наел адвокатска кантора да разследва романтична връзка, която милиардерът имал със служител на компанията, предава Wall Street Journal. Инженер в Microsoft твърди в писмо, че е имала сексуална връзка с Гейтс в продължение на години, предава финансовата медия, като се позовава на неназовани източници.

"По време на разследването, някои членове на борда решили, че не е подходящо за г-н Гейтс да заседава като директор на софтуерната компания, която той стартира и ръководи от десетилетия“, пише изданието. „Г-н Гейст се оттегли преди разследването на борда да бъде приключено“, добавят от медията.

„През втората половина на 2019 г. Microsoft получи опасения, че Бил Гейтс се е опитал да започне интимни отношения със служител на компанията през 2000 г.“, посочва говорител на Microsoft пред CNN. От борда на директорите на компанията са разгледали твърденията, като са разчитали на външна адвокатска кантора за разследването. „По време на разследването Microsoft предостави широка подкрепа на служителя, който повдигна въпроса“, казва говорителят на компанията.

В изявление до Wall Street Journal, говорител на Гейтс посочва, че такова нещо е имало, но напускането на компанията не е било заради случая. „Имаше афера преди почти 20 години, която завърши приятелски. Решението на Бил да премине извън борда по никакъв начин не е свързано с този въпрос. Всъщност той беше изразил интерес да отделя повече време за своята филантропска дейност, започвайки няколко години по-рано“, казва говорителят на Гейтс.

В отделна статия на New York Times се посочва, че Гейтс „поне на няколко пъти се е опитвал да преследва жена, която е работила за него в Microsoft и за фондацията Bill and Melinda Gates Foundation.“ По думите на говорителя на Гейтс, това, че има толкова много неистини публикувани за казуса точно в периода, в който стана ясно, че той се разделя със съпругата си. Твърденията за лошо отношение към служители са лъжа, добавя говорителят. Съпругата на Джеф Безос ще получи 35 млрд. долара след развода

По-рано през този месец, Мелинда Гейтс, съпругата на Бил Гейтс и съосновател на фондацията им, подаде молба за развод. Двамата обявиха раздялата в съвместно съобщение в социалните мрежи.

Бил Гейтс е един от най-богатите хора в света. Нетното му състояние достига 144 млрд. долара по данни на Bloomberg Billionaires Index.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички