"Продайте“ се за 30 секунди


"Продайте“ се за 30 секунди
Снимка: iStock/Guliver

7972

Как да накарате хората да се заинтересуват от вас, ако имате само 30 секунди? Независимо дали сте на интервю за работа, запознавате се с някого на служебно парти или сте се сблъскали с Бил Гейтс в асансьора, умението бързо да впечатлявате е изключително полезно. По този начин „продавате“ себе си – хората ще ви запомнят лесно и така може пред вас да се отворят нови възможности, пише Business Insider. Ето как да се презентирате добре в рамките на 30 секунди.

- За това време трябва да успеете да кажете на човека отсреща три неща – кой сте, с какво се занимавате, какво искате да постигнете. Трябва да имате конкретни отговори. Ако в момента сте безработни, се фокусирайте върху третото.

- Направете си четири опорни точки, чрез които да се самоизтъкнете – ваши качества, постижения, цели. Но не навлизайте в излишни подробности, ще станете досадни.

- Разкажете история. Хората обичат да слушат истории. Уверете се, че вашата е кратка и увлекателна, защото ще ви асоциират с нея.

- Не използвайте нито жаргон, нито твърде сложни и неразбираеми термини с цел да изпъкнете.

- Упражнявайте се. Представете си, че сте в дадена ситуация и трябва да се представите в рамките на 30 секунди. Разиграйте го няколко пъти и анализирайте какво да кажете, за да звучите възможно най-добре. Можете дори да се запишете на видео, за да видите отстрани дали не прекалявате с мимиките и жестовете.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички