Антъни Джошуа: Златното момче на британския бокс


Антъни Джошуа: Златното момче на британския бокс
Снимка: Guliver/GettyImages

8525

Предвид своята популярност и високия си коефициент на успехи в битки, при това на успехи с нокаут, не е изненада, че Антъни Джошуа е "най-тежката търговска сила на британския бокс". 31-годишната звезда държи рекорда за най-много постъпили плащания за гледане на боксов мач във Великобритания. Ще ви разкажем повече по тази тема в следващите редове.

Всички мачове на Джошуа се заплащат в Обединеното кралство и Ирландия, откакто той победи Дилиън Уайт през 2015 г., за да спечели титлите в тежка категория на Великобритания и Британската общност. Оттогава роденият в Уотфорд боец става най-голямата търговска сила на британския бокс. Мачът му срещу Кубрат Пулев беше 11-ият за боеца, за който сънародниците му платиха, за да го гледат на платформата на Sky. Цената беше 24,95 паунда.

Мачовете на Ей Джей са събрали почти 11,5 милиона гледания в страната, твърди организация, проучваща зрителската аудитория. Генерирани са приходи от над 200 милиона британски лири. За първи път боксьорът достигна 1 милион гледания през април 2016 г., когато победи Чарлз Мартин и бе коронован за шампион на IBF в тежка категория. Година по-късно 1,5 милиона зрители видяха нокаута му срещу Владимир Кличко. През 2018-а близо 2 милиона платиха, за да гледат как Антъни побеждава Джоузеф Паркър по точки. Тогава британецът спечели титлата на WBO и това бе пикът на зрителския интерес към мачовете му.

През 2019 г. последва спад и само 652 000 души платиха, за да гледат единствената загуба в кариерата досега на световния шампион на IBF, WBO и WBA. Тогава той бе нокаутиран от Анди Руис в САЩ. Смята се, че причината за слабия интерес е фактът, че във Великобритания мачът се излъчи в 3:30 часа сутринта.

Кой ще е най-популярният и печеливш мач в кариерата на Джошуа, четете в SportLive.bg. 

 

Още от Богатство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички