Ще се разпадне ли бизнес империята на Рупърт Мърдок?


Ще се разпадне ли бизнес империята на Рупърт Мърдок?
Снимка: Getty Images

4133

Популярното издание Vanity Fair публикува материал за западащия семеен бизнес на основателя на News Corp и 21st Century Fox Рупърт Мърдок, чието състояние се оценява на 17 млрд. долара.

92-годишният медиен магнат, който има шест деца от различни бракове, през последните години преживя последователни неуспехи в кариерата и бурния си личен живот и сега е изправен пред криза, която според някои може да унищожи империята му.

В момента медийната му перла Fox Corp е в центъра на скандал и се подготвяше за съдебен процес във връзка с иск за невярна и клеветническа информация от Dominion Voting Systems. Тя се състои в това, че водещите на канала са заявили, че Dominion е участвала във фалшифициране на гласове на президентските избори в САЩ през 2020 г. в полза на Джо Байдън. Мърдок е имал дългогодишни бизнес отношения с бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, който тогава загуби.

В крайна сметка обаче по случая се стигна до извънсъдебно споразумение - Dominion искаше 1,6 млрд. долара от Fox, окончателното споразумение, договорено между двете страни, е за 787,5 млн. долара. Главният изпълнителен директор на Dominion Джон Пулос заяви на пресконференция, че споразумението включва "признаване от страна на Fox, че е изрекла лъжи, които са причинили огромни щети на моята компания", посочва БГНЕС.

Ситуацията в империята на медийния магнат е сложна и заради друго - наследниците му враждуват, така че не е ясно кой ще заеме мястото на милиардера в бъдеще. Освен това наскоро Рупърт Мърдок се разведе скандално със съпругата си Джери Хол и прекрати годежа си с жената, заради която я напусна. Друго притеснение е здравето на милиардера, който през юни ще навърши 93 години, а наскоро едва се спаси от последиците на счупен гръбначен прешлен и тежко боледуване след ковид. Като цяло, както отбелязва Vanity Fair, животът на един от най-богатите медийни магнати в света сега е в пълен хаос.

ОЩЕ: Бившата съпруга на Пол Маккартни спечели извинение и обезщетение от Рупърт Мърдок

Още от Богатство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички