4 вида камери за видеонаблюдение, които си заслужават


4 вида камери за видеонаблюдение, които си заслужават
Снимка: iStock

10183

На пазара се предлагат хиляди модели камери за видеонаблюдение, с разнообразни иновативни функции. Със сигурност, изобилието от продукти, в даден етап обърква потребителя. Навярно най-често задавания въпрос от страна на купувача е: “Коя камера за видеонаблюдение да избера, така че да отговаря на всички мои нужди?”

С толкова много информация и избор, е нормално да се почувствате объркани, докато избирате камери за вашия дом. В тази статия ще разгледаме 4 модела камери за видеонаблюдение и техните качества, които заслужават вниманието на всеки купувач. Най-хубавото е, че в Robicam ще откриете разнообразие от камери за видеонаблюдение от всеки един от изброените видове.

1. Булет камери за външно видеонаблюдение

Когато става дума за опазването на дома от недоброжелатели, трябва да сме особено внимателни в избора си. Булет камерите не само имат заплашителен вид, който ще накара всеки крадец да се замисли, преди да влезе с взлом в дома ви, но и притежават хиляди полезни качества.  Те имат метален корпус, който е влагоустойчив и може да издържа на различни метеорологични условия. Това ги прави често предпочитани модели за наблюдение на градове и села, тъй като са подходящи за монтаж върху фасади на сгради и огради.

Качества и функции на булет камерите

● Устойчивост - те няма да спрат да работят, дори и в най-суровите метеорологични условия, тъй като външната им част е изработена от метален корпус, който осигурява максимална защита.

● Функция за нощно виждане -  голяма част от тях притежават и инфрачервени диоди за нощно виждане. Така ще останете защитени и през тъмната част от деня.

● Безжична WiFi връзка - с напредването на технологиите, почти всички модели камери за видеонаблюдение се свързват с домашния ви интернет. Това значително улеснява монтажа и инсталацията, тъй като не е необходимо окабеляване.

2. Камери за вътрешно наблюдение

Имате деца или домашни любимци, които не искате да изпускате от поглед?

Поставянето на вътрешни камери за видеонаблюдение, ще ви даде възможността да виждате какво става в дома ви по всяко време и от всяка точка на света.  Благодарение на безжичната връзка и приложението за мобилен телефон, ще можете да надникнете по всяко време в дома си, дори да сте на хиляди километри от него.

Качества и функции на съвременните камери за вътрешно наблюдение

● Широкоъгълен обхват на заснемане - за да обхванете максимално добре наблюдавания обект, изберете камера за видеонаблюдение с 360 градусов обхват на заснемане. Поставете я в средата на помещението и няма да пропуснете нито една зона.

● Споделяне на камерата с останалите членове на семейството (private share) - Искате да наблюдавате камерата от няколко телефона? С тази функция лесно можете да споделите записите в реално време с други членове на семейството и техните мобилни устройства.

● Управление чрез мобилно приложение - с тази функция лесно можете да въртите камерата за видеонаблюдение в различни посоки само чрез едно плъзгане по екрана на мобилния ви телефон. Така ще сте спокойни, че ще можете да надникнете във всяко едно кътче на стаята, по всяко време.

3. Соларни камери за видеонаблюдение

Една от обещаващите иновативни разработки са безжичните камери за видеонаблюдение, захранвани единствено чрез слънчева енергия посредством слънчеви панели. С тази иновативна камера, не само ще сте сигурни за дома си, но и ще допринесете за опазването на околната среда. Закупуването на соларна камера за видеонаблюдение, няма да навреди на природата, защото тези иновативни устройства се захранват от възобновяем източник, а именно чрез слънчевата светлина.

Какви качества и функции притежават тези иновативни устройства?

●  Икономичност - цената на камерите със слънчеви панели, наистина е малко по-висока от тази на стандартните. Но само се замислите колко ще спестите от режийни разходи или по-конкретно от сметките за електричество.

●  Лесен монтаж - тъй като не са ви необходими сложни системи и захранващи кабели, соларните камери се настройват и инсталират бързо и лесно. Най-хубавото е, че можете лесно да я преместите от едно място на друго, дори на такива, на които няма достъп до електричество.

● Имат дълъг живот - Стандартно производителите на соларни панели, дават 25 годишна гаранция. Това означава, че соларният панел може да произвежда до 80% от мощността си, дори след дадената гаранция

4. Професионални камери за видеонаблюдение

Тези модели камери за видеонаблюдение са известни още като охранителни камери. Поради техните многобройни, интелигентни функции за следене, те често са предпочитани за наблюдение на големи търговски обекти, бизнес сгради или складови помещения.

Но това в никакъв случай не означа, че не можете да ги поставите и във вашият дом.

Ето и кои са интелигентните функции, които охранителните камери притежават:

● Детекция на лица - тази AI технология ще ви помогне да хванете всеки един крадец и недоброжелател, които се е опитал да навреди на дома ви. След като предоставите записите на полицията, те лесно ще могат да разпознаят лицето на извършителя, благодарение на тази функция.

● Нарушаване на периметър - ако някой пристъпи посоченият от вас периметър, то камерата за видеонаблюдение веднага ще ви изпрати нотификация. Така когато сте далеч от дома си, ще сте сигурни, че никой няма да влезе в имота ви.

● Аудио детекция - ако искате не само да виждате, но и да чувате какво става в дома ви, то тази функция ще ви е от изключителна полза.

Камерите за видеонаблюдение, не само ще засилят сигурността на вашия дом, но и вашето спокойствие.

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички