Efirbet: Как работи Азиатският Хендикап в спортните залози?


Efirbet: Как работи Азиатският Хендикап в спортните залози?
Снимка: iStock/Guliver

5632

Азиатският хендикап присъства като термин в спортните залози, който (за съжаление) често се счита за сложен и объркан. Целта на днешната статия е да обясни по максимално прост и лесен начин какво е Азиатски Хендикап, как работи той, кои са главните му видове и особености, какво кара залагащите да избират именно него.

Значение на термина

●       Азиатски: защото варианта на хендикапа произлиза именно от Азия. Европейската разновидност е много по-различна, но за това ще говорим по-късно.

●       Хендикап: термин, който се употребява в сферата на спортните (и най-вече футболните) залози. Хендикапът “накланя везните” към един от двата съпернически отбора, като му дава предимство. Накратко: когато чуем “хендикап”, трябва да си представяме един доминантен и един губещ отбор.

Предимства и особености

Европейският вариант на хендикап дава възможност за равенство, докато азиатския ограничава събитията само до две. Още тук идва и първото предимство на хендикапа, а именно по-високите печалби, въпреки привидно равните шансове. Доказано е, че обикновените коефициенти изплащат близо 90%, докато тези на Азиатския Хендикап - повече от 95%.

Само с помощта на няколко таблици, можем да научим шансовете за печалба при различни залози. Спокойно можем да заключим, че сигурността, големия шанс за победа над букмейкъра, възвръщаемостта и предвидимостта са плюсовете, които привличат играчите към Азиатския Хендикап.

На практика

Ето един прост пример:

Правим залог на мач - Барселона срещу Реал Мадрид. Ако Реал има 0.5 гола преднина пред Барселона (въпреки, че половин гол не съществува на практика) и мачът завърши наравно, този, заложил +0.5 за Реал има преднина в залога, тъй като 0.5 е повече от 0. Прилагайте този пример при всеки резултат и стойност на хендикапа.

Хендикап за 0, 1 и 2 гола се връща при равенство. Нека използваме същия пример за Барселона срещу Реал. Избираме хендикап, който предвижда победа на Барселона с един гол. В случай, че резултатът в края на мача е 1-0 за Реал, залогът се счита за невалиден и заложените пари се връщат в сметката ви.

Видове Азиатски Хендикап

●     0.0

При този хендикап коефициентите са сходни, а вие печелите, ако вашият отбор спечели. Ако резултатът е равен, заложената сума се умножава с коефициент 1.

●     0.25

Хендикапите могат да бъдат с положителен и отрицателен знак отпред (“+” и “-”). При “+”, ако избраният от вас отбор спечели събитието, залогът се умножава с коефициента. При равенство половината ви залог е печеливш, а другата половина се връща. При “-” разликата е, че първата половина е губеща.

●     0.5

Дава половин гол предимство на заложения отбор. При “+” печелите при равенство и победа, а при “-” - само в случай на победа.

●     0.75

При избор на “+”, печелите всичко в случай на победа/равенство. При малка загуба, губите половината залог, а 2+ гола водят до загуба.

При “-”, имате малък успех в случай на 1 гол, а цялостен такъв - при 2+ гола.

●     1

При 1, “+” е от ваша полза при победа и равенство на вашия отбор. Губите фишът си, ако тимът ви бъде поразен ц разлика от 2+ гола. При “-”, успявате, ако отборът надделее с поне 2 гола.

Съществуват още видове азиатски хендикап, но това са основните, които би било достатъчно да запомните поне в началото.

Заключение

Азиатският Хендикап е чудесен вариант, стане ли дума за залагане на спортни събития, в частност футболни мачове. Предимствата на хендикапа са много, а значението му изобщо не е трудно за разбиране - стига да бъде обяснено по правилния начин.

Ако желаете да видите повече примери и да прочетете по-подробна, конкретна и задълбочена информация относно Азиатския Хендикап, можете да го направите в сайта на Efirbet. Освен това, платформата съдържа още много и разнообразни материали, като класации на различните букмейкъри и техните категории, правила и стратегии на казино игрите, прогнози за спортни събития, ръководства за залози, новини, интервюта и т.н.

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички