7-те най-богати жени в историята

7-те най-богати жени в историята

В исторически план на жените им е било доста по-трудно да забогатеят, отколкото на мъжете, освен ако не са били наследници на владели, или самите те не са били начело на влиятелни държави. В днешно време обаче много дами управляват бизнеси и прекрасно знаят как да изкарват много пари.

Кои обаче са най-заможните представителки на нежния пол на всички времена? Ето отговора на база данни на MeasuringWorth и GoBankingRates.

Екатерина Велика (на водещата снимка). Руската императрица е имала власт над 5% от световния БВП по време на царуването си. Историците смятат, че състоянието ѝ би се равнявало на днешни 1,5 трлн. долара.

Клеопатра. Легендарната владетелка остава в историята с политическите и дипломатическите си умения. По данни на историци богатството ѝ би било равно на днешни 95,8 млрд. долара.

Мелинда Гейтс. Съпругата на Бил Гейтс, която е известен филантроп, споделя състоянието му от над 90 млрд. долара.

Ан Кокс Чеймбърс. На 98 г. тази дама продължава да ръководи семейния си бизнес Cox Enterprises. Тя притежава в сметките си 17 млрд. долара.

Лилиан Бетанкур. Тази дама управляваше козметичната империя L'Oreal и бе сред най-богатите жени в света до смъртта си през 2017 г. Състоянието ѝ бе 44,7 млрд. долара.

Лорийн Джобс. Вдовицата на основателя на Apple Стив Джобс прекарва времето си основно в работа по благотворителни инициативи. Тя разполага с 19,5 млрд. долара.

Сузан Клатен. Германката дължи състоянието си, равняващо се на 17,4 млрд. долара, на дела си в автомобилния гигант BMW.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.