8 невъобразимо успели хора, които нямат висше образование


8 невъобразимо успели хора, които нямат висше образование
Снимка: Getty Images/Guliver

12442

Задължителна ли е дипломата от университет за успешната кариера? За много хора - да, но има и изключения. Запознаваме ви с няколко личности, на които липсата на висше образование съвсем не им е попречила да се издигнат до най-високите професионални нива и да натрупат милиони.

Ана Уинтър. Главен редактор на престижното списание Vogue от години. Тя е започнала като служителка в лондонски магазин за дрехи и изобщо не е ходила в колеж. 

Микеле Фереро. Преди да почине през 2015 г., италианският производител на шоколадови изделия бе 30-и в класацията за най-богатите хора в света. Фереро остави състоянието си на своето семейство, а бизнесът днес е ръководи от синът му Джовани.

Ли Кашян. Пенсионираният шеф на CK Hutchison Holdings и CK Hutchison Holdings притежава богатство от 31,7 млрд. долара. Семейството му бяха от Южен Китай в Хонконг през Втората световна война. Баща му умира от туберкулоза и Ли трябва да напусне училище още преди 16-ия си рожден ден, за да започне да издържа семейството си.

Ингвар Кампард. Покойният създател на IKEA постига всичко сам. Още от малък започва да продава кибрит. Има дислексия и му е трудно в училище, но не спира да се старае. Не стига до университет, но пък създава бизнес за милиони.

Лилиан Бетанкур. Тя бе най-богатата жена в света, преди да почине през 2017 г. Наследница на козметичния бранд L'Oreal, състоянието ѝ се равняваше на 45 млрд. долара.

Карл Албрехт. Карл и брат му успяват да превърнат кварталния магазин на майка си във веригата супермаркети Aldi. В сметките си притежава над 25 млрд. долара.

Амансио Ортега. Основател на модната верига Zara. Това, че няма висше образование, не му е попречило да се превърне в една от най-богатите личности в света. Състоянието му е над 66 млрд. долара.

Леонардо дел Вечио. На 25-годишна възраст той създава компанията за очила Luxottica, която наскоро се обедини с голямата офталмогична фирма Essilor. Дел Вечио днес е милиардер, но е започнал като работник във фабрика за очила още като тийнейджър.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички