Джак Ма отново е най-богатият китаец

Джак Ма отново е най-богатият китаец
Източник: Getty Images/Guliver

Създателят на компанията за онлайн търговия Alibaba Джак Ма е начело на класацията на най-богатите китайци.

Според подреждането на авторитетното китайско бизнес издание "Хужун", богатството на Ма се е увеличило с 35% през изминалата година и е достигнало 39,1 млрд. долара. Той заема първото място за втори път.

Второ място заема 60-годишният ръководител на строителната компания Evergrand Сю Дзяин, чието лично богатство е намаляло с 14% до 36,2 млрд. долара. В тройката по богатство с 34,8 млн. долара влиза още Ма Хуатън, който е начело на телекомуникационния гигант Tencent.

Какво мотивира 88-годишния милиардер Уорън Бъфет да продължава да работи?

С възрастта, а и с постигането на определен успех, доста хора губят мотивацията да се развиват. Това обаче определе...

Броят на милиардерите в долара в Китай през изминалата година е намалял с 27 души до 620. В същото време обаче жените са все по-голяма част от състоятелните китайци. Почти една трета или 28,7% от китайските милиардери са представители на нежния пол.

Повечето от богатите китайци са натрупали състояние в производството, недвижимата собственост, инвестиции и ИТ. Средната възраст на включените в списъка е 55 години, което е с една повече в сравнение с 2017 година.

Рейтингът LEXUS Hurun China Rich List се публикува от 1998 година. Минималното състояние за включване в списъка е 2 млрд. юана (около 290 млн. долара).

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.