Ето за какво харчат Бионсе и Джей Зи богатството си от 1,3 млрд. долара

Ето за какво харчат Бионсе и Джей Зи богатството си от 1,3 млрд. долара
Източник: Getty Images/Guliver

През 2018 г. състоянието на певицата Бионсе достигна 355 млн. долара, а това на съпруга ѝ Джей Зи - 900 млн. долара. Общото им богатство възлиза на 1,26 млрд. долара. Разбира се, голяма част от него е получена благодарение на успешните им музикални кариери, но и на техни предприемачески проекти и рекламни договори.

На Бионсе например ѝ е било платено между 8 и 12 млн. долара за участието ѝ във фестивала "Коачела", а с Netflix е подписала договор за 60 млн. долара за документалния филм за нея "Homecoming".

Изпълнителката е спечелила милиони долари и от парфюма ѝ Heat. През 2015 г. тя създаде услуга за доставка на веган храни, а през следващата година пусна своя марка дрехи.

Рапърът Джей Зи пък има компания за стрийминг на музика Tidal, чиято стойност е 600 млн. долара. Притежава и лейбъл на име Roc Nation, представляващ музикални изпълнители и атлети. Съосновател е на фирмата за дрехи Rocawear. Джей Зи също така е сред най-ранните инвеститори на Uber. През 2018 г. основава и собствен капиталов фонд Marcy Venture Partners. Има и дялове в алкохолна компания и в спортния отбор Brooklyn Nets.

И така, за какво обича да харчи парите си тази звезда двойка?

Бионсе и Джей Зи са дали сериозни суми за недвижими имоти. Някои от домовете им включват къща в Хамптънс, имение в Бел Еър и... църква в Ню Орлийнс. Бионсе също така купила на майка си къща за 5,9 млн. долара в Хюстън.

Родителите на три деца не щадят средства и за отрочетата си. Когато се родиха близнаците им например те купиха две еднакви златни люлки за 80 000 долара. А когато голямата им дъщеря Блу Айви ги придружи на MTV Video Music Awards, рокличката ѝ струваше 11 000 долара. 

Бионсе и Джей Зи обичат да си угаждат. Често са виждани в скъпи ресторанти и магазини, както и на най-хубавите места на баскетболни мачове, билетите за които струват доста. Пръскат много пари и за подаръци един за друг. За един Ден на бащата Бионсе подарила на мъжа си... частен самолет за 40 млн. долара.

Трябва да се спомене, че двойката дарява значителни суми и за благотворителност. Подпомагали са пострадали от урагани в САЩ, дават стипендии на талантливи деца от бедни семейства и влагат в организации, борещи се с расизма. 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.