Илън Мъск създал тайно частно училище за децата си

Илън Мъск създал тайно частно училище за децата си
Източник: Getty Images/Guliver

Всеки баща иска най-доброто за децата си. А когато бащата е милиардер, "най-доброто" придобива други измерения.

Изпълнителният директор на Tesla и SpaceX Илън Мъск например е създал тайно частно училище за петте си деца. Още през 2014 г. те са били отписани от учебните заведения, в които са учели преди, и са започнали да посещават училището "Ad Astra" ("Към звездите" - в превод от латински), финансирано от баща им.

Почти всички детайли около школото се пазят в тайна. В него, разбира се, учат и други деца, освен синовете на Мъск, но родителите им отказват да разкрият каквото и да било. Училището няма сайт, обществено достъпен телефонен номер, няма и информация кои са учителите там.

Единственото, което се знаеше доскоро, бе от интервю на Мъск за китайски медии преди време, в което той казва, че в "Ad Astra" няма оценки и образованието на всяко дете е съобразено с интересите и способностите му.

Преди дни обаче Питър Диамандис, председател на фондацията X Prize, открехна малко завесата. В коментар за The Huffington Post той сподели: "Училището е малко, има само 31 ученици. Акцентира се доста върху етиката и морала, децата се поставят в реални ситуации, в които могат да изпаднат някой ден. Правят се ролеви игри, които карат учениците да виждат света от различна перспектива."

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.