Илън Мъск: През 2018 остарях с 5 години заради Tesla

Илън Мъск: През 2018 остарях с 5 години заради Tesla
Източник: Getty Images/Guliver

Илън Мъск имаше доста стресираща година в Tesla. "Чувствам се сякаш, че остарях с пет години само през 2018", каза той при представянето на новия автомобил Model Y.

По думите му компанията е преминала през "производствен ад" заради затрудненията в масовата продукция и в превръщането ѝ в печеливша.  

Още преди време Мъск сподели, че работи по цели 120 часа на седмица, което е три пъти над средното за САЩ.

"Има случаи, в които не съм напускал фабриката в продължение на три или четири дни. От това пострада най-вече времето за децата ми, както и за срещи с приятели", каза той пред The New York Times. 

Силициевата долина често е критикувана, че възхвалява претоварването на работа, но Мъск вече осъзнава вредното влияние на този ритъм върху живота му. Той казва, че не е имал истинска ваканция от 2001 г., а и не може да заспи без сънотворни. 

Тенденцията да се работи прекалено много не е характерна само за американците. Това е голям проблем и в Япония, където немалко хора дори са умирали заради претоварването. През 2017 г. например 31-годишна японка почина след сърдечен срив в следствие на 150 часа допълнителна работа. 

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.