Иванка Тръмп замразява модния си бизнес заради конфликт на интереси

Иванка Тръмп замразява модния си бизнес заради конфликт на интереси
Източник: Getty Images/Guliver

Дъщерята на американския президент Доналд Тръмп - Иванка, явно най-сетне реши да се съобрази с критиките на обществото и да закрие компанията си за дрехи, обувки и аксесоари.

През 2016 година бизнесът на Иванка Тръмп регистрира значително увеличение на продажбите, но след като баща ѝ встъпи официално в длъжност активисти принудиха редица търговски вериги да се откажат от нея. А в края на май Иванка успя да вземе седем различни китайски търговски марки, което предизвика нови критики предвид твърдата на думи търговска политика на баща ѝ срещу Китай и постоянните съобщения за нови мита срещу китайски стоки.

Юридически съветници обаче казаха, че Иванка взела новите марки, за да предотврати злоупотреба с името си.

Уорън Бъфет дари за благотворителност 3,4 млрд. долара

Въпреки че е сред най-богатите хора в света, инвеститорът Уорън Бъфет е известен със скромността си - той все още ж...

36-годишната Иванка Тръмп е съветник към администрацията на собствения си баща, което предизвика обвинения в конфликт на интереси. Причината - отказът на семейство Тръмп да разкрие данъчните си декларации и на практика да се откаже от бизнеса си, след като влезе в Белия дом.

"След 17 месеца във Вашингтон не знам дали някой ден ще възобновя тази дейност, но знам, че до второ нареждане вниманието ми ще е върху това, което правя тук. Това е единственото правилно решение за моя екип и моите сътрудници", се казва в изявление на Иванка Тръмп.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.