Изпълнителният директор на L'Oreal е най-харесваният шеф във Франция


Изпълнителният директор на L'Oreal е най-харесваният шеф във Франция
Снимка: Getty Images/Guliver

5652

Няма универсална формула за добро лидерство. Някои служители харесват шефове, които будят респект и възхищение, други предпочитат някой по-земен, по-приятелски настроен, за трети пък е важно ръководителят да е изцяло ангажиран с добрите резултати на компанията.

За да установи кои са най-харесваните от подчинените си началници, от Glassdoor провеждат ежегодни проучвания. Такова имаше и в във Франция, където се оказа, че шефовете в топ 10 имат ниво на одобрение над 97%.

Данните се получават на база оценки, които служителите дават онлайн на шефовете си. Те отговарят на различни въпроси за начина на работа и общуването с мениджмънта. 

"Днешните професионалисти търсят лидери, които споделят техните ценности и които ги мотивират да разгърнат пълния си потенциал", коментира президентът на Glassdoor Кристиан Сътърланд-Уон. 

Според изследването, проведено във Франция за периода март 2018 - април 2019, най-одобряваният шеф е изпълнителният директор на козметичния гигант L'Oreal Жан Пол Агон.

През предходни години той е бил на четвърто място, но сега рейтингът му се е повишил до 99%. Агон е в L'Oreal от четири десетилетия и ръководи компанията от 2006 г.

В интервю за CNBC изпълнителният директор разказва, че веднага се почувствал у дома си в L'Oreal, когато постъпил там през 70-те години. А напоследък са настанали много интересни времена.

"Компанията се промени повече през последните четири - пет години, отколкото през 35-те преди това. Намирам работата си за вълнуваща", казва Агон.

Козметичната фирма се нарежда на 9-о място в последната класация на LinkedIn за най-добрите места за работа във Франция.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички