Изпълнителният директор на L'Oreal е най-харесваният шеф във Франция

Изпълнителният директор на LOreal е най-харесваният шеф във Франция
Източник: Getty Images/Guliver

Няма универсална формула за добро лидерство. Някои служители харесват шефове, които будят респект и възхищение, други предпочитат някой по-земен, по-приятелски настроен, за трети пък е важно ръководителят да е изцяло ангажиран с добрите резултати на компанията.

За да установи кои са най-харесваните от подчинените си началници, от Glassdoor провеждат ежегодни проучвания. Такова имаше и в във Франция, където се оказа, че шефовете в топ 10 имат ниво на одобрение над 97%.

Данните се получават на база оценки, които служителите дават онлайн на шефовете си. Те отговарят на различни въпроси за начина на работа и общуването с мениджмънта. 

"Днешните професионалисти търсят лидери, които споделят техните ценности и които ги мотивират да разгърнат пълния си потенциал", коментира президентът на Glassdoor Кристиан Сътърланд-Уон. 

Според изследването, проведено във Франция за периода март 2018 - април 2019, най-одобряваният шеф е изпълнителният директор на козметичния гигант L'Oreal Жан Пол Агон.

През предходни години той е бил на четвърто място, но сега рейтингът му се е повишил до 99%. Агон е в L'Oreal от четири десетилетия и ръководи компанията от 2006 г.

В интервю за CNBC изпълнителният директор разказва, че веднага се почувствал у дома си в L'Oreal, когато постъпил там през 70-те години. А напоследък са настанали много интересни времена.

"Компанията се промени повече през последните четири - пет години, отколкото през 35-те преди това. Намирам работата си за вълнуваща", казва Агон.

Козметичната фирма се нарежда на 9-о място в последната класация на LinkedIn за най-добрите места за работа във Франция.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.