Любимото място за мислене на Бил Гейтс, Марк Зукърбърг и други успели личности

Любимото място за мислене на Бил Гейтс, Марк Зукърбърг и други успели личности
Източник: Getty Images/Guliver

Имате ли си предпочитано място за мислене? Където умът ви сякаш се избистря и добрите идеи се появяват с лекота? Това е един от любимите въпроси на основателя на социалната мрежа LinkedIn Рейд Хофман. В своя подкаст той разкри, че през годините го е задавал на много известни и успели хора. Ето част от отговорите, които е получавал:

Изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг мисли най-добре в двора на къщата си, докато обикаля в кръг.

Основателят на Airbnb Брайън Чески пък обича да ходи в Музея на Уолт Дисни в Сан Франциско, защото именно там умът му си почива и се освежава.

Шефът на Netflix Рийд Хейстингс е по-скромен - достатъчно му е да разпуска в дневната на дома му и идеите идват сами.

Предприемачът Питър Тийл пък предпочита да ходи "на някое красиво място в природата", където да обмисли проблемите и задачите си.

Оперативният директор на Facebook Шерил Сандберг споделя, че най-продуктивните мисли ѝ идват на бягащата пътека във фитнеса.

Създателят на Microsoft Бил Гейтс (на водещата снимка) обича да се разхожда и да шофира, защото именно тези действия го успокояват и избистрят ума му.

Изпълнителният директор на Spanx Сара Блейкли също обожава да шофира. Дори излиза за работа по-рано от необходимото, за да може да покара безцелно и просто да помисли.

Основателят на Zynga Марк Пинкъс разсъждава най-добре на сърфа или на велосипеда си.

Самият Рейд Хофман, шеф на LinkedIn, разкрива, че любимите му места за мислене за тези, които са напълно нови за него - например кафене, в което влиза за първи път.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.