Майкъл Блумбърг се отказа да се кандидатира за президент

Майкъл Блумбърг се отказа да се кандидатира за президент
Източник: Getty Images/Guliver

Милиардерът и бивш кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг се отказа от намеренията си да бъде кандидат в президентските избори в САЩ през 2020 г. В колонка в Bloomberg News той обясни, че мисли, че би спечелил срещу Доналд Тръмп, но едва ли ще може да спечели номинацията в рамките на самата Демократическа партия.

Според The New York Times това е доста логично, тъй като Блумбърг е новодошъл в редиците на партията (той се присъедини към нея миналата година) и шансовете му са доста малки, особено ако в състезанието се включи бившия вицепрезидент Джо Байдън.

Въпреки че Блумбърг е на едно мнение с демократите по редица въпроси, включително климатичните промени и контрола на оръжията, той е и пробизнес центрист, което не му печели много симпатии сред партийците.

"Трябва да номинираме демократ, който ще е в силна позиция да победи Доналд Тръмп и отново да обедини страната ни. Не можем да позволим първоначалния процес да провали шансовете ни в основните избори и това да се превърне в "още четири години", пише още Блумбърг.

Той планира да вложи енергията и богатството си в други инициативи срещу Тръмп, например в увеличението на дела на възобновяемата енергия в Щатите. Също така ще финансира опозицията срещу действащия президент.

 

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.