Медийната икона Ариана Хъфингтън била отхвърлена 37 пъти, преди да пробие

Медийната икона Ариана Хъфингтън била отхвърлена 37 пъти, преди да пробие
Източник: Getty Images/Guliver

Ариана Хъфингтън е основател на известния сайт The Huffington Post, журналист и автор на 15 книги. Днес богатството ѝ е близо 50 млн. долара, но пътят ѝ към успеха е бил трънлив. Наскоро Хъфингтън разказа в свой пост в LinkedIn за някои от трудностите, с които се е сблъскала.

Когато била още млад, ентусиазиран писател и живеела в Лондон, Ариана претърпяла 37 отказа - толкова пъти била отхвърлена от издателите втората ѝ книга.  

"Това беше един от най-тежките моменти в живота. След отказа номер 25 може би много хора щяха да се откажат, да помислят за друга кариера. Не и аз", пише дамата.

По това време тя била на 28 г. и вече имала една издадена книга, работела като журналист, но финансите ѝ не били в добро състояние. Затова влязла в банка Barcleys да иска заем. Без големи надежди - не била благонадежден кандидат. Упоритостта ѝ обаче ѝ помогнала.

"Нямах добри доходи, но банкерът - името му беше Йън Бел, се съгласи да ми отпусне заем. Това промени живота ми, защото успях да свържа двата края и да изтърпя още 13 отказа. И тогава най-сетне получих одобрение", допълва Хъфингтън.

Днес, на 68 години, Ариана Хъфингтън е сред най-известните личности в американските медийни и бизнес среди - благодарение на това, че не се е отказала от мечтата си дори в лицето на неуспеха.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.