Мъж посети 47 държави, сред които България, без да използва самолет

Мъж посети 47 държави, сред които България, без да използва самолет
Източник: iStock/Guliver

След навлизането на пазара на нискотарифните авиокомпании пътуването със самолет стана доста по-достъпно и повечето хора предпочитат именно този вид транспорт за пътешествията си. Не такъв обаче е случаят с австралиеца Тайрал Далиц, който е обиколи 47 държави през последните три години - и не се е качил на самолет нито веднъж.

"Разбрах, че повечето от забавните и приключенски неща се случват, когато стигнете от точка А до точка Б", казва Далиц за Travel & Leisure.

Ето защо, откакто започва да пътешества през 2014 г., той пътува с платноходка, автобус, влак, кола, мотоциклет и дори пеша.

Най-трудната част е да напусне Австралия. Той е чувал, че пътници могат да се качват на некомерсиални и частни яхти за круиз, като се записват като екипаж. Далиц използва ресурси, като Find a Crew, CrewSeekers и Crewbay, и прави контакт с пенсионирана двойка. В замяна на помощ по време на плаване, той се присъединява към тях на път от Австралия до Сингапур.

Пътува пак по море до Индонезия и Малайзия. Във Виетнам се движи с мотоциклет, а след това взима влак до Китай и после до Европа. На Стария континент пък се придвижва с автобуси и на автостоп. Бил е и в България, като е посетил Бузлуджа.

Далиц публикува и много красиви снимки от пътешествията си в профила си в Instagram.

Made it to Hawaii after a quick* 17 day sail from San Diego. Couple weeks here before the sail back to California to continue helping with @thelongestswim . Anyone been here before and have any suggestions? I know nothing about Hawaii except that they make good shirts. *not so quick. #noairtoeverywhere #travelblog #lostaussies #adventure #adventuretravel #travel #instagood #follow #photooftheday #backpack #australian #tydalitz #thelostaussie #bestplacestogo #theglobewonderer @traveltodaytv #touroftheworld @inspravel #inspravel #traveladdicted #traveltodaytv #bestplacetogo #woftravel #travelawesome #iamtb #travellove #travellover #travelbuddy #traveldiary @universalballoon @freedomsearchers #thediscoverer #uniladadventure #travelingthroughtheworld

Публикация, споделена от LOST AUSSIE (@hippyjesus) на

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.