Шефът на Apple има над 600 млн. долара, но пазарува само от разпродажби

Шефът на Apple има над 600 млн. долара, но пазарува само от разпродажби
Източник: Getty Images/Guliver

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук управлява единствената в света компания, оценена на 1 трлн. долара. Самият той обаче не е толкова богат, колкото други шефове от Силициевата долина. Състоянието на Кук се оценява на около 625 млн. долара, докато колегите му Марк Зукърбърг, Джеф Безос и Лари Пейдж например притежават десетки милиарди.

Кук често е споделял, че мотивацията му не идва от парите и скромните му навици за харчене го доказват, пише Business Insider.

Въпреки богатството си, предприемачът не си пада по лукса. Дори сега той купува дрехите си от разпродажби, разкривал е в интервюта. "Искам да помня откъде съм тръгнал и затова се поставям в по-скромна среда", казва Кук.

Марк Зукърбърг загуби близо 17 млрд. долара за час

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг загуби невъобразима сума пари - 16,8 млрд. долара, само за един час. Причина...

Той живее в имение в Пало Алто, което струва 1,9 млн. долара и макар на повечето от нас това да ни изглежда космическа сума, истината е, че повечето имоти в района са за по над 3 млн. долара.

Кук прекарва по-голямата част от времето си в офиса. Става много рано сутрин - около 4:00 ч., като веднага се захваща да отговаря на имейли. После задължително отива на фитнес. Известен е с любовта си към спорта и често е засичан да тича или да кара колело.

Иванка Тръмп замразява модния си бизнес заради конфликт на интереси

Дъщерята на американския президент Доналд Тръмп - Иванка, явно най-сетне реши да се съобрази с критиките на обществ...

Милионерът пътува предимно по работа, а когато го прави за удоволствие, обикновено остава в рамките на Съединените щати.

Това, за което често дава пари, обаче са политически каузи - той е сред известните спонсори на политици като Барак Обама и Хилари Клинтън.

Преди няколко години Кук разкри, че е хомосексуален. Той няма деца, но е близък с племенника си, на когото наскоро плати таксата в университета.

Тим Кук е и сред богаташите, които са завещали парите си за благотворителност след смъртта им.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.