Шефът на Apple има над 600 млн. долара, но пазарува само от разпродажби


Шефът на Apple има над 600 млн. долара, но пазарува само от разпродажби
Снимка: Getty Images/Guliver

3788

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук управлява единствената в света компания, оценена на 1 трлн. долара. Самият той обаче не е толкова богат, колкото други шефове от Силициевата долина. Състоянието на Кук се оценява на около 625 млн. долара, докато колегите му Марк Зукърбърг, Джеф Безос и Лари Пейдж например притежават десетки милиарди.

Кук често е споделял, че мотивацията му не идва от парите и скромните му навици за харчене го доказват, пише Business Insider.

Въпреки богатството си, предприемачът не си пада по лукса. Дори сега той купува дрехите си от разпродажби, разкривал е в интервюта. "Искам да помня откъде съм тръгнал и затова се поставям в по-скромна среда", казва Кук.

Той живее в имение в Пало Алто, което струва 1,9 млн. долара и макар на повечето от нас това да ни изглежда космическа сума, истината е, че повечето имоти в района са за по над 3 млн. долара.

Кук прекарва по-голямата част от времето си в офиса. Става много рано сутрин - около 4:00 ч., като веднага се захваща да отговаря на имейли. После задължително отива на фитнес. Известен е с любовта си към спорта и често е засичан да тича или да кара колело.

Милионерът пътува предимно по работа, а когато го прави за удоволствие, обикновено остава в рамките на Съединените щати.

Това, за което често дава пари, обаче са политически каузи - той е сред известните спонсори на политици като Барак Обама и Хилари Клинтън.

Преди няколко години Кук разкри, че е хомосексуален. Той няма деца, но е близък с племенника си, на когото наскоро плати таксата в университета.

Тим Кук е и сред богаташите, които са завещали парите си за благотворителност след смъртта им.

 

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички