Тя загуби всичко, беше арестувана, а днес ръководи компания за 11 млн.долара


Тя загуби всичко, беше арестувана, а днес ръководи компания за 11 млн.долара
Снимка: Twitter

3532

Историята на Хедър Блийз наистина може да послужи за пример на мнозина. Преди години тя основава стартъп, който се занимава с техническа поддръжка. Компанията достига приходи от 30 млн. долара. Но един от големите клиенти не изпълнява уговорка. И всичко се срива. Самата Блийз разказва пред Inc.com за върховете и спадовете в живота си.

"Не съм си мислела, че ще бъда предприемач. Баща ми предложи да уча за инженер, но истината е, че не се справях добре. Работех във фабрика, която беше продадена и след това просто не знаех какво да правя. Беше ми писнало да разчитам на някой друг. Така реших да започна собствен бизнес.

През 1995 г. създадох EnvisonNet - компания за техническа поддръжка. Изобщо нямах представа с какво се захващам. Но после се появи първият клиент. После още десет. След шест години имахме 2500 служители и 30 млн. долара приходи. Инвестирахме много в инфраструктура. Получавахме пари на обаждане, но в един момент обажданията станаха по-редки, накрая съвсем спряха. Фалирахме.

Много неща трябваше да преживея след това. Родих четвъртото си дете. Разведох се. Майка ми почина. Разболях се тежко. Един ден изпих две бири на гладко, спря ме Пътна полиция и ме арестува за шофиране в нетрезво състояние. Беше празник и затова нямаше как гаранцията да се плати веднага. Трябваше да прекарам две денонощия в ареста. За мен това беше ужасен удар по достойнството ми. 

После, един ден си казах: Стига с всичко това. Трябва да направя някаква промяна, да се върна на правия път. Живеех в страх от провал, а не биваше.

Стар познат ми помогна да си намеря работа в технологична компания. След шест месеца осъзнах, че нещата там не се ръководят добре и че самата аз бих могла да управлявам подобна фирма. Чувствах, че сякаш съм създадена за това.

През 90-те трябваше да инвестираш милиони само за да започнеш. Сега не е така. Всичко е в облачните технологии, можеш да плащаш на части. Новата ми компания за техническа поддръжка стигна 11 млн.долара. Имаме и нов бизнес модел - вместо да се плаща на обаждане, плащаме на час. Доста по-сигурно е. Да, първите години при започване на бизнес са стресиращи. Живееш в режим оцеляване. Но вярвам, че вече минах през най-лошото."

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички