За какво харчи 800-те си милиона долара Тайгър Уудс

За какво харчи 800-те си милиона долара Тайгър Уудс
Източник: Gulliver/GettyImages

Тайгър Уудс е спечелил повече пари от всеки друг състезател по голф, а и от много други звезди на по-масови спортове. Състоянието му се изчислява на 800 млн. долара, като голяма част от тях не са дошли от изявите му на игрището, а от рекламни договори с различни компании. В пика на кариерата си Уудс е изкарвал по 100 млн. долара годишно от реклама.

Доста пари му е донесло и начинанието да прави дизайна на голф игрища (включително едно за комплекс на Доналд Тръмп в Дубай). Уудс има и собствен ресторант, в който е инвестирал 8 млн. долара.

А за какво обича да харчи богатството си голфърът?


Уудс определено се придвижва със стил. Има частен самолет Gulfstream G550 на стойност 54 млн. долара. Притежава и яхта, наречена Privacy, която струва 20 млн. долара.

Когато не пътува, Тайгър Уудс прекарва времето си в дома си във Флорида, който е построен от нулата специално за него, и струва 55 млн. долара. Разбира се, към имота има частно голф игрище.

Хобито на голфърът е риболовът и той често пръска пари за специални пътувания, в които му се отдава. Друго негово занимание са видеоигрите. Признава, че когато се възстановявал от операция на гърба, играел "Call of Duty" по осем часа на ден.

Уудс отделя пари и за благотворителната си организация Tiger Woods Foundation, която помага на младежи в риск. През годините той е дарил 12 млн. долара за целта.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.