За какво харчи милионите си Тайгър Уудс

За какво харчи милионите си Тайгър Уудс
Източник: Gulliver/GettyImages

При всички върхове и спадове в кариерата и личния си живот, Тайгър Уудс продължава да бъде сред най-известните спортисти в света. Както и сред най-заможните - според Business Insider той притежава над 740 млн. долара. За какво обаче предпочита да харчи състоянието си голфърът?

Оказва се, че в годините на най-голямата си слава Уудс е изкарвал повече пари извън игрището, отколкото на него, заради редицата си рекламни договори. Това му е било добре дошло, защото той си пада по луксозния начин на живот.

Голфърът притежава огромно имение в щата Флорида, построено от нулата специално за него. Там, разбира се, има и перфектно поддържано голф игрище. Цената на имота е над 55 млн. долара.

Какво подарява кралица Елизабет II на своите 1500 служители за Коледа

В голяма част от света подготовката за коледните празници тече с пълна сила и хората усилено пазаруват подаръци за ...

Уудс обожава да лови риба и да бъде в морето. Една от скъпите му покупки е яхтата Privacy (25 млн. долара). След развода си обмисляше да я продаде, но в крайна сметка я запази и в момента я съхранява на пристанище във Флорида.

Очаквано, спортистът си има и частен самолет Gulfstream G550. Собственик е и на ресторант във Флорида, а според познати е вманиачен на тема фитнес и дава солидни суми и за частни инструктури.

Топ 15 на най-богатите спортисти на всички времена

Освен всичко останало, спортът е и бизнес. Най-големите му звезди печелят милиони както от професионалните си изяви...

Любопитен факт е, че Уудс държи винаги да е обграден от свои мебели, дори да е отседнал някъде за кратко. Когато му се налага да наема къщи или апартаменти за състезания, той държи всички мебели да се сменят.

Въпреки всичките си глезотии обаче голфърът отделя и доста средства за благотворителност. Той има фондация за деца в риск, на която е дал над 12 млн. долара.

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.