Защо се крие Марк Зукърбърг?

Защо се крие Марк Зукърбърг?
Източник: Getty Images/Guliver

През последните няколко години сме виждали Марк Зукърбърг къде ли не. Виждали сме го да тича за здраве в Пекин. Да посещава мандра в щата Уисконсин. Да споделя наляво и надясно вижданията си за образованието и емиграцията.

След последните скандални разкрития за Facebook (за това, че лични данни на 50 млн. потребители са били откраднати и използвани по време на президентските избори в САЩ през 2016 г.), Зукърбърг се покри. Както и неговата дясна ръка - оперативният директор на компанията Шерил Сандберг.

Това е може би една от най-сериозните кризи за Facebook от създаването му. Акциите на мрежата паднаха с близо 7%. Вече има и сериозни призиви за разследване на Facebook – най-вече дали компанията на Марк Зукърбърг е знаела какво се случва с данните на потребителите ѝ и какви мерки е взела за сигурността им.

А реакцията на самия Зукърбърг и екипът му е крайно незадоволителна. Потребителите са загрижени за това какво означава случилото се и как ще повлияе на интернет сигурността им в бъдеще. Но не получават успокоение. Някои от шефовете на Facebook направиха кратки коментари в Twitter, но те приличат по-скоро на опити за замазване на положението, отколкото на реална ангажираност с проблема, пише Business Insider.

Дали Зукърбърг осъзнава сериозността на ситуацията или пак ще се отнесе с пренебрежение, както направи с фалшивите новини в началото на зараждането им като явление? През последните години той еволюира от срамежлив младеж до вдъхновяващ лидер. Но ако иска да запази това впечатление за себе си, не трябва да се крие. 

Повече за целия скандал около Facebook прочетете ТУК.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.