Доларът остана почти без промяна

Доларът остана почти без промяна
Източник: Getty Images

Търговия без посока на повечето американски пазари с изключение на доходността по десет годишните облигации, която отчете най-високо затваряне след 2014 на нива от 2.63%.

Спокойствие и в Европа, където борсовите индекси завършиха или без промяна или с минимални печалби. Истински действия имаше обаче във Великобритания. Британският премиер Тереза Мей получи одобрение от парламента да започне преговорите по Брексит.

Никола Стърджън, лидер на Шотландската национална партия, съобщи вчера, че ще търси разрешение за провеждане на втори референдум след завършването на преговорите по Брекзит през 2018/2019.

Доларът остана почти без промяна, докато пазара е в очакване на големите събития от тази седмица, заседанието на Федералния резерв и изборите в Холандия. Най-добре се представиха шведската крона и британският паунд. Последният скочи заради по-малката несигурност около начина по който Мей ще задейства член 50 за напускане на ЕС, което се очаква да се случи по-късно тази седмица.

Растящи лихви в САЩ

Доходността на американските облигации скочи към върховете за 2017 година при нарастващите емисии на корпоративни облигации преди решението за лихвите на Фед на 15 март. В допълнение, промените които се очакват от Фед са вече по-скоро четири повишения на лихвите вместо три в периода 2017/2018.

В Германия десет годишните облигации не успяха да пробият върховете за годината от 0.50% при доходността.

Слаба търговия и липса на промяна при водещите американски индекси

Водещите американски индекси останаха почти без промяна при слабата търговия в понеделник.

Дау Джоунс падна с 21.5 пункта или 0.1% до 20881.48. Стандард енд Пуърс спечели 0.87 пункта или 0.04% до 2373.47. Насдак прибави 14.06 пункта или 0.24% до 5875.78.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.