Доларът остава стабилен


Доларът остава стабилен
Снимка: iStock/Guliver

3018

Въпреки увеличените потребителски разходи, американската икономика е нараснала с 1.9% през последното тримесечие на 2016 при прогнози за повишение от 2.1%. За цялата година растежът е 1.6%, което е най-слабо представяне след 2011.

Основният индекс за личните потребителски разходи се увеличи с 1.2%. Отново по-малко от прогнозираното, което беше за нива от 1.3%. Запасите при търговците на едро са спаднали с 0.1%, докато стоките при търговците на дребно са се увеличили с 0.8%. Запасите при търговците на дребно без автомобилите са останали без промяна.

Чикагският индекс за потребителското доверие скочи до 114.8 при прогнози за резултат от 111.0. Това е най-висока стойност след юли 2001 и спрямо резултат през януари от 111.6. Потребителите явно остават оптимисти за пазара на труда при очаквания за увеличение на доходите.

Председателят на Фед в Далас Каплан заяви в интервю, че следващото повишение на лихвите е много близо.

В Австралия икономиката нарсна с повече от очакваното. БВП се увеличи за последното тримесечие на 2016 с 1.1% при очаквания за 1.1%, а за годината с 2.4% при очаквания за повишение от 2.0%.

Доларът се повиши преди изказването на Тръмп пред Конгреса. Доларовият индекс все още се движи във възходяща посока спрямо 100-дневната пълзяща средна. Първа съпротива при него е 102.

Долар/йена отскочи от 100-дневната пълзяща средна на 112 и почти успя да се върне в облака на Ичимоку.

Най-голямо движение имаше при канадския долар. Щатската валута скочи с 1% срещу северния си съсед, пробивайки 200-дневната пълзяща средна и се разположи и над 100-дневната пълзяща средна. Движение се дължеше най-вече на задействането на стоп ордери над 1.3220.

Паундът се намира на важни нива и се опитва да слезе под подкрепата при 100-дневната пълзяща средна за първи път след края на януари. Такъв един пробив отваря възможности за слизане към 1.20.

Продължават да нарастват шансовете за увеличение на американските лихви през март

Доходността по американските облигации слабо нарасна благодарение на увелчените шансове за повишение на лихвите през март след коментарите на представителя на Фед Уилямс.

Спредът между десет годишните френски и германски облигации продължи да намалява заради по-слабите опасения за политически риск свързан с Марин Льо Пен. Периферните европейски облигации също се възползваха от този факт.

Предпазливост и спад на Уолстрийт преди обръщението на Тръмп

Трите основни индекса в САЩ вчера спаднаха, докато пазарите бяха в очакване на обръщението на Тръмп към Конгреса. Дау Джоунс свърши с поредицата от 12 дни на растеж, но понижението беше символично.

Европейските пазари обаче отчетоха растеж като начело беше Франция. Индексът CAC 40 скочи с 2.8%

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички