Понижение за новозеландския долар след заседанието на централната банка

Понижение за новозеландския долар след заседанието на централната банка
Източник: Getty Images/Guliver

Новозеландският долар завърши търговията с понижение след провелото се редовно заседание на централната банка на страната. От институцията запазиха основната лихва без промяна на ниво от 1.75% като заявиха, че ще остане на това равнище продължителен период от време докато инфлацията не тръгне обратно нагоре. Председателят на банката Греъм Уилър каза, че “рисковете в основната си част са добре балансирани” и че “неутралната позиция в момента е най-доброто”.

Новозеландската икономика се справя добре, имайки предвид факта, че икономическия растеж за миналата година бе около 3%. Но има мнения, че новозеландската валута, която поскъпна с повече от 10% през миналата година продължава да вреди на инфлацията, притискайки разходите по вносните стоки. Силната валута успя да осуети опита на централната банка да достигне инфлация в размер на 2%.

Новозеландският долар спадна с половин процент спрямо щатската валута до 0.7242. Първата сериозна подкрепа, която се очертава пред валутната двойка е на 0.7200.

USDJPY продължава с низходящото движение. Преди 100- дневната пълзяща средна на 110.45 няма друга подкрепа, която да спре мечото движение.

Еврото нарасна, възползвайки се от слабостта на долара. Единната валута се покачи с 0.13 на сто до 1.0695.

Спад в доходността по щатските и германските облигации

Доходността по 10- годишните американски облигации спадна с 5 базисни пункта до 2.336%. Германските бундове също отстъпиха, достигайки 0.296%.

30-годишните облигации спаднаха под 3% за първи път от 24 януари насам.

Положително представяне за капиталовите пазари

По време на вчерашната търговия Nasdaq се доближи до своя исторически връх, а Dow Jones завърши на негативна територия, повлиян от слабото представяне на акциите на финансовите компании.

Акциите на Nordstrom, която е компания, специализирана в търговията на дребно скочиха с 4.1% след критиките от страна на Доналд Тръмп за решението от компанията да откажат модната марка на Иванка Тръмп. От компанията заявиха, че това решение е продиктувано от бизнес причини, а не по политически.

В Европа с изключение на немския Dax останалите водещи пазари отчетоха положително представяне.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.