Коронавирусът напълни къмпингите по морето


Коронавирусът напълни къмпингите по морето
Снимка:

7942

Коронавирусът доведе до бум в наемането на къмпинги и каравани. Докато големите хотелски комплекси имат сериозни трудности при запълване на базата си, къмпингите отчитат изключителен интерес при наемането на каравани и бунгала, съобщава Нова телевизия.

Къмпингуващи разказват, че отсядайки в къмпинг не само се чувстват по-сигурни и защитени в условията на пандемия от COVID-19, но и са в непосредствен досег с плажа и природата. Наемането на каравана се оказва по-добрият вариант за ваканция без съседи на метри от водата за много туристи.

"Ако човек не усети какво е природата да е близо до теб, няма как да разбере, какво е това да къмпингуваш", разказва летовничка от Стара Загора, която почива на каравана заедно със семейството си.

Караваните разполагат с всичко необходимо, за да осигурят нормален и уютен престой на гостите си, а цените са ниски отколкото в повечето хотели. Наемането на каравана варира от 150 до 250 лева за денонощие, като обикновено се плаща депозит в размер на около 1000 лева, който при връщане на караваната в добро състояние се възстановява.

Тази година къмпингите са притегателни и за желаещите да почиват в бунгала. Освен бюджетните къмпинги, това лято по Южното Черноморие особено предпочитани са модерните бунгала, които съчетават лукс и близост до природата.

"При по-дълги престои предлагаме отстъпка за нашите гости между 7 и 10%, като цената на вечер започва от 180 лева за цяло семейство", казва Елена Пинелова, която е управител къмпинг "Градина".

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички